Facebook hozzászólás
325

Dobozold be a szeretetet! Sokan várják!

 Mintegy 50 ezer cipős dobozba csomagolt ajándékot tervez ebben az évben is szétosztani a nehéz sorsú gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat.  Az adományokat december 19-áig gyűjtik országszerte.

Sok rászoruló várja a dobozba zárt ajándékokat Kép: Pixabay

A szeretetszolgálat december 19-éig országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez. A gyűjtőpontokról bővebb információ a www.ciposdoboz.hu oldalon található – közölte a szervezet az MTI-vel.

Idén számos előadóművész és médiaszemélyiség csatlakozott a Cipősdoboz-akcióhoz: Cserpes Laura, Mező Misi, Szekeres Adrien, Weisz Fanni, valamint a Madách Színház színésznői, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit már átadták cipősdoboz-ajándékaikat Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének.

A Tízezer gyermek karácsonya – közismertebb nevén a Cipősdoboz-akció – az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született meg. A mozgalom alapgondolata az, hogy gyermekek, sőt egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. A színes csomagolópapírba  öltöztetett cipős dobozok ma már nemcsak a nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon.

 Magyarországon 2004-ben hirdették meg első alkalommal az akciót, azóta a magyar adományozóknak köszönhetően több mint negyedmillió cipősdoboz-ajándék gyűlt össze.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!