Facebook hozzászólás
239

Detektívek holdfényben

Végéhez közeledik az új őszi interaktív kiállítás a Vajdahunyadvárban. Az Éjszakai nyomozás kiállítás és detektívjáték az őszi szünet utolsó napjával, november 6-ával zárja kapuit. A Mezőgazdasági Múzeumban nyílt, látványos kiállítás és detektívjáték részvevői egy képzeletbeli, holdfényes kertbe csöppennek, ahol egy kalandos, éjszakai nyomozás részeseként egy rejtélyes bajkeverő nyomába eredhetnek.

Detektívjáték plakátja, Kép: Vajdahunyadvár
Kép: Vajdahunyadvár

A múzeum termeit járva előbb kitanulhatjuk a nyomolvasás és felderítés fortélyait, hogy aztán a bűneset helyszínére érkezve, zseblámpa fényénél, bátorságukat és ügyességüket próbára téve, sikerrel gyűjthessük be az árulkodó bűnjeleket és hátrahagyott bizonyítékokat.

A sejtelmes hangulatú, félhomályos kertben barangolva a nyomozótanoncok felfedezhetik az élőlények rejtett éjszakai életét, és találkozhatnak a kert különös lakóival – a Szikrázóval, a Bódítóval, a Szürkületi Vadásszal és az Éjjellátóval –, miközben trükkös fejtörők és megtévesztő nyomok teszik próbára szemfülességünket és bátorságunkat.

A feladványok megfejtéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükség lesz! Ha mindez megvan, kell még mellé egy adag kíváncsiság, logika és kitartás, hogy nyakon csíphessétek a furfangos csínytevőt. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

Belépéskor a látogatók szöveges játéklapot kapnak, melyen játékállomásról játékállomásra újabb fejtörőket oldhatnak meg. A több mint 1000 négyzetméteres elterülő, a múzeum több termén végigfutó, látványos kiállítás és detektívjáték különleges holdfényes hangulattal, egyedi installációkkal, zseblámpás nyomozással, játékos fejtörőkkel és ajándékkal várja a látogatókat.

Az ÉJSZAKAI NYOMOZÁS – Detektívjáték holdfényben című kiállítás és játék már csak november 6-ig látogatható a Vajdahunyadvárban. Az izgalmas detektívjáték az őszi szünetre való tekintettel hétfő kivételével minden nap, még a november 1-jei ünnepnapon is 10–17 óráig várja a kalandvágyó látogatókat.

Hiába várod, nem lesz döbbenetes a tél!
Hét nemzetközi intézet előrejelzése szerint átlagos, vagy annál kissé enyhébb tél előtt állunk, és rendkívüli hóviharokra sem várható extrém helyzet. Az esotanc.hu meteorológiai portál már tizedik alkalommal készítette el hosszú távú időjárási előrejelzését, ezúttal a 2016/2017-es téli időszakra vonatkozóan. Az előrejelzés a nagy nemzetközi meteorológiai intézetek és kutatóintézetek szezonális előrejelzésén alapul.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!