Facebook hozzászólás
290

Csak tiszta forrásból!

Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezendő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

Mitiszol, kóstoló, Kép: flickr
Kép: flickr

Nemcsak a közönség, de a kínálat is jelentősen bővült, hiszen az óriási borválasztékon túl – 30 kárpát-medencei és 10 külföldi pincészet több mint 120 bora – a résztvevők söröket, pálinkákat, gyümölcsleveleket, szörpöket, gyógyteákat és kávét is kóstolhatnak. A közös nevező a tiszta forrásból, vegyszermentes gazdálkodásból származó alapanyag, valamint a szintetikus adalékok nélkül, minimális beavatkozással készült termékek.

Mitiszol Fesztivál, Kép: flickr
Mitiszol Fesztivál, Kép: flickr

Az italok mellett igazi ennivalók is lesznek, idén is közös tapas tálakat kínál a Pipacs Biopékség, az Élő Bolygó Farm és a Zsámboki Biokert, a meleg ételekről pedig ezúttal a zöld ebédjéről és cateringjéről ismert Házikó, valamint a zebegényi Natura Hill ökohotel és étterem gondoskodik majd.

A fesztiválon érdemes külön figyelmet szentelni az idén 10. születésnapját ünneplő, természethű borokra fókuszáló borkereskedésre, a Terroir Clubra, amely azon túl, hogy számos külföldi kiállítót hívott a rendezvényre, egy különleges prémium kóstolót is tart majd, amelyen az elmúlt évtized legemlékezetesebb borait kóstolhatja a közönség Champagne-tól Burgundián át Tokajig.

A nagyszabású, de emberi léptékű sétáló kóstolón túl, mindenki számára nyitott előadásokat tartanak többek között a kenyérsütésről, a kávékészítésről és a sörfőzésről is. A program részleteiről itt olvashatsz!

Természetes receptek a lelkednek
Testi bajainknak gyakran lelki okai vannak, ezért egészségünk megőrzése nem csupán fizikai állapotunk, hanem lelki egyensúlyunk szempontjából is elengedhetetlen. Ebből a könyvből megtudhatjuk, milyen természetes módszerekkel érhetjük ezt el.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!