Facebook hozzászólás
249

Csábos, vidám hamiskártyással Zsigmond Vilmos emlékének

A 85 éves korában elhunyt Oscar-díjas operatőr filmjével emlékezik az RTL Klub Zsigmond Vilmosra hétfőn este! A csatorna a BAFTA- és Emmy-díjjal jutalmazott kiváló szakember a Maverick című filmmel tiszteleg. 
Jodie Foster 2007-ben, Kép: wikimedia
Jodie Foster 2007-ben, Kép: wikimedia
Az 1994-ben készült western-vígjáték Mel Gibson, Jodie Foster és James Garner főszereplésével vált legendássá, mely alkotás operatőri munkája is Zsigmond Vilmos nevéhez fűződik. A történelem tíz legnagyobb hatású operatőre közé beválasztott Zsigmond Vilmos több tucat filmet fényképezett, köztük az Oscar-díjjal kitüntett és Steven Spielberggel közösen készített Harmadik típusú találkozásokat, A szarvasvadászt vagy A fekete Dáliát, hogy csak néhányat említsünk. Zsigmond Vilmost 2014-ben a cannes-i filmfesztiválon opertőri életműdíjjal jutalmazták.
A munkásságát megidéző Maverick című filmet, hétfőn 21:25-től láthatják a nézők az RTL Klubon. Ezen kívül kedden, a XXI. század a nemrégiben a világhírű szakemberrel készült riportját adja le a ismét csatorna.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!