Facebook hozzászólás
1 372

Ciderből koktél? Miért ne!

Bár a cidert ma még itthon kevésbé tartják a klasszikus koktélok alapanyagának, nyugaton a mind nagyobb sikernek örvendő, könnyű nyári ital egyre inkább teret követel magának a bartenderek pultjain. Mutatunk két receptet, de ha neked van jobb, nyerhetsz is!

Kép:Somersby

A nyári időszak sokunk számára jelent egyet a hűs és finom koktélok fogyasztásával, és egyre többen gondolják úgy, hogy a nyári partik elmaradhatatlan kelléke a cider. Nos a Carlsberg Hungary Somersby Coctail Moments versenye éppen a két tábort hozza közelebb egymáshoz. A verseny ugyanis azért jött létre, hogy megkeresse az ország legkreatívabb ciderkoktél receptjét. Ennek megfelelően bárki, aki elmúlt 18 éves, bemutathatja az elképzeléseit a legütősebb ciderkoktélról egy kreatív fotó és a hozzá tartozó receptleírás segítségével, melyeket a https://www.somersbycider.hu oldalra kell feltöltenie, május 6. és június 5. között.

A recepteket Facebook szavazásra bocsátják, ahol a legtöbb szavazatot gyűjtő automatikusan nyer. Emellett három további kategóriában (legkreatívabb, legszebb, legextrémebb) a szakmai zsűri hirdet győztest. A zsűrit Koroknai Klári vezeti, aki fogalom a hazai bartender világban és ennek megfelelően sok helyen láthattuk az elmúlt években szerepelni, versenyeken zsűrizett, és öt évig ajánlott koktélokat a Playboy koktélrovatában.

A verseny négy fődíja is Klárihoz kapcsolódik, ugyanis mind a négy első helyezett egy Koroknai Klári által tartott hobby bartender kurzuson vehet részt. De a második és harmadik helyezettek is értékes ajándékokkal lesznek gazdagabbak. Érdemes azonban a közönségszavazásban is részt venni, ugyanis a verseny időtartama alatt saját Facebook profiljukkal vagy e-mail címükkel szavazók között Somersby termékcsomagok kerülnek kisorsolásra.

Nincs más hátra, mint ihletet gyűjteni, ami Koroknai Klári szerint nem is olyan bonyolult dolog: „Hogy mi inspirál? Az utazás, vagy az is, amikor a belvárosban biciklizek. Nagyon szeretem Budapestet! Gyakran nézegetem például az épületeket, közben pedig zenét hallgatok. Ne úgy képzeld el, hogy leülök egy asztalhoz, és agyalok, hogy milyen italt készítsek el legközelebb. Ösztönösen működöm a munka terén is.”

VBK vagy sós koktél – ez lesz a divat?
A VBK, vagyis vörösboros kóla valószínűleg sok mindenkinek ismerősen hangzik, bár ahogy átléptük a második x-et, talán jobb lenne elfelejteni. Vagy lehet, hogy az olcsó berúgás kamaszkori eszköze helyett divat lesz? Ha pedig ez durvának hangzik, mit szólsz egy sós koktélhoz?

Koroknai Klári kedvcsinálóként két koktélreceptet is összeállított:

Somersby Chiliout – Ha csípős kedvedben vagy

Hozzávalók:

4cl vodka

3cl bodzaszörp

Somersby Apple

1db egész chili

citromkarika

jég

Ütős egyveleget alkot a Somersby Chiliout, amely még az éjszakai élet edzett harcosait is próbára teszi. A vodka és a chili kemény kombinációját bújtatja báránybőrbe a Somersby Apple, a bodzaszörp és a jég. A tökéletes egyensúlyt a citromkarika biztosítja.

Somersby Sunshine – Nyári kalandokhoz

Hozzávalók:

4cl whisky

Somersby Apple

narancsgerezd

jég

A whisky és a Somersby Apple karakteres kombinációt alkot, amelyet a narancsgerezd tesz kellően fanyarrá. A hozzáadott jéggel válik tökéletessé a napsugarak ízét pohárba záró Somersby Sunshine.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!