Facebook hozzászólás
534

Chilis védőfelszerelés finn kutyáknak

Farkastámadástól védő mellényt kapnak finn kutyák. A különleges ebszettet az ország keleti felében, Nurmes városában adják a négylábúaknak – írja az MTI.

Szürke farkas, Kép: pixabay
Szürke farkas, Kép: pixabay

Védett állat a szürke farkas Finnországban. Kevesebb mint 250 él belőle az észak-európai államban. Ezért a mellény feltalálójának olyan megoldást kellett találnia, amellyel nem ölik meg a ragadozót. A különleges mellény, amelyet Nurmes város kutyái kapnak, chilivel töltött patronokat rejt – adta hírül az YLE finn rádió- és televíziótársaság.

Amikor a farkas a kutyára támad és beleharap a mellénybe, akkor a patronokból kiáradó chili az állat pofájába, orrába áramlik, ez elegendő lehet ahhoz, hogy elrettentse – olvasható a BBC honlapján.

Illusztráció, Kép: pixabay
Illusztráció, Kép: pixabay

A mellény tavaszra készül el tesztelésre, és azt remélik, hogy csökkenni fog általa a farkastámadás a város térségében, ahol idén 32 kutyát ölt meg a ragadozó.

A chilis mellény Jussi Aro találmánya, aki már egy évtizede próbálkozik támadások kivédését szolgáló, nem halálos módszerek kifejlesztésével. Aro elmondta, Nurmes városát azért választották ki a mellény kipróbálásra, mert a térségben sok farkas él, és a lakók félnek kiengedni gyerekeiket, házi kedvenceiket a szabadba.

Tengerimalacot karácsonyra! Ez biztos?
Sokan ajándékoznak karácsonyra cicát, tengerimalacot vagy éppen vadászgörényt, az ünnepek elmúltával azonban csaknem minden ötödik ilyen kisállat újra az állatkereskedésben, rosszabb esetben az utcán vagy élhetetlen körülmények között találja magát. A Tengerimalac-védő Egyesület összegyűjtötte, mely kérdések őszinte megválaszolásával találhatja meg az ideális házi kedvencet, amely akár hosszú évekre a család részévé válhat.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!