Facebook hozzászólás
276

Búcsúszimfónia

Befejezi a koncertezést Ennio Morricone. A világ egyik legnagyobb hatású zenei zsenije október 18-án utoljára látogat Budapestre. A The 60 Years of Music Tour keretében búcsúzik magyar rajongóitól. A 88 éves Maestro bejelentette: a jövőben zeneszerzői munkásságára kíván koncentrálni.

– Ennio Morricone a turnéval ünnepli hat évtizedet átívelő pályafutását. A munkának, a zenének természetesen nem kíván hátat fordítani, azonban a jövőben több országot érintő koncertkörutakat már nem vállal – közölte Morricone sajtóirodája.

Ennio Morricone, Kép: Morricone Sajtóiroda
Ennio Morricone, Kép: Morricone Sajtóiroda

Budapestre azonban természetesen ellátogat a 88 éves Maestro, és olyan show-t hoz el, amelyhez hasonlót még nem láttak a magyar rajongók.

5 +1 titok Morriconéról
Egy életen keresztül hűséges Olaszországhoz és a feleségéhez, csodagyerek volt és imádja a sakkot. Ki ő? Ennio Morricone. Bár a több mint 550 filmzenét és 100 klasszikus művet komponáló Morricone műveit mindenki ismeri, az életéről talán keveset tudunk. Íme, néhány érdekesség a mesterről.

Morricone vezénylete alatt 200 zenész és énekes vesz részt a monstre koncerten, megszólal többek között a Cseh Nemzeti Szimfonikus Zenekar, valamint a Kodály Kórus is.

– Hatalmas élmény, hogy műveimet fiatalok és idősebbek, a legkülönbözőbb anyagi és kulturális háttérrel rendelkező rétegek egyaránt örömmel meghallgatják. Munkásságom 60 éve során több mint 600 művet komponáltam, ebből jónéhány vált generációkon átívelő ismert slágerré. Mindig más programot találok ki. Tervezek például egy szvittet, amelynek elemeit hét különböző mozifilmhez szereztem, és ezek mindegyike Oscart nyert! De természetesen játszunk klasszikus darabokat a nagyszerű Sergio Leone-féle westernekből is – nyilatkozta Ennio Morricone.

A legjobb filmzenéket felvonultató utolsó nagy turné januárban kezdődött Prágában, és október 18-án érkezik meg Budapestre.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!