Facebook hozzászólás
218

Bölcsészek az Ördögkatlanban

Idén is lesz Pécsi Bölcsész Udvar az Ördögkatlan Fesztiválon. Nagyharsányban, az Ősi Pincészet udvarán várják a kultúra, a társadalomtudományok, a bölcsészet és a művészetek kedvelőit.

A pécsi bölcsészkar világába pillanthat be, aki betér a Pécsi Bölcsész Udvarba augusztus 2-5. között. Beszélgetésekben, játékos együttlétben, koncerteken és színházi előadásokon tapasztalhatják meg a kar leendő hallgatói, hozzátartozóik és az érdeklődők, milyen is a hamisítatlan pécsi bölcsész hangulat.

Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány, Ősi-udvar, Kép: PTE
Ördögkatlan Fesztivál, Nagyharsány, Ősi-udvar, Kép: PTE

A De Facto és a Pécsibölcsész Magazin első évtizedéből válogatott kiállítás, ill. a Rocklitera tárlata folyamatosan látható az udvarban.

A Bölcsész Színházi Udvarban a Klasszika-filológia Tanszék Euripidész Hippolütosz c. drámájának beavató színházi előadása lesz látható. Interaktív színházzal várja a látogatókat  az Improvokál Társulat, az Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet pedig a Csak egy füzet… című előadásukat mutatják be.

A Wlislocki Henrik Szakkollégium interaktív társasjátékkal hívogatja  a betérőket, míg Köles Ferivel és Ács Norbival pólókat lehet szitázni.

Minden délután beszélgetéseket hallgathatnak meg az érdeklődők. Szó lesz a Mindenki című Oscar-díjas filmről, Arany Jánosról és A nagyidai cigányokról (ami előbb a Beck-testvérek felolvasásában is meghallgatható), vagy éppen a kortárs mitológiákról.

A Bölcsész Meseudvar délelőttönként a gyermekeket és a családokat várja: a meseterápia, a kreatív irodalmi és a játékos nyelvi foglalkozás garantáltan mosolyt varázsol a legfiatalabb katlanozók arcára. Esténként könnyűzenei koncertek (Pszieszta Band, IVYZ, Kubalibre, stb.) és kertmozi ígér kikapcsolódást.

Aki pedig megpihenne egy kicsit, a Csorba Győző Könyvtár retro olvasóligetében relaxálhat egy könyv mellett, amihez az Ősi Pincészet borát kortyolgathajta. A részletes programot pedig itt olvashatod! 

3 napos Középkori Forgatagba hívunk – Kassai Lajossal
Magyarország egyik legnagyobb történelmi játékának ad otthont július 29-30. között a Diósgyőri vár, melyen a családok és a történelem szerelmesei is izgalmasabbnál izgalmasabb programokra számíthatnak. A XVIII. Középkori Forgatagon valósághű viadalok, nagyszabású fáklyás felvonulás, számos hagyományőrző csapat bemutatója és a néhány éve rekonstruált Diósgyőri vár udvartartása várja a látogatókat.

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!