Facebook hozzászólás
542

Biztonsági öveket bekapcsolni! Repülünk!

Már csak a magyar érintettség okán is – lélegzetvisszafojtva várjuk az Oscar-díjak átadását. Éppen ezért most egy képzeletbeli utazásra hívlak! Az egyik szálláskereső weboldal összeállításának segítségével elutazhatunk azokra a helyszínekre, ahol a jelölteket forgatták! Elképesztő kirándulás lesz!

Azt már tudjuk, hogy Írország, Jordáni és Argentína a filmeseknek is tetszik, de most újabb helyszínek következnek. Ámuljatok!

Hegyes, havas táj, Telluride, Colorado, USA, Fotó: @Visit Telluride/Ryan Bonneau
Telluride, Colorado, USA, Fotó: @Visit Telluride/Ryan Bonneau

A Colorado állambeli Telluride Quentin Tarantino legújabb, rendezőként jegyzett munkája, az Aljas nyolcas egyik forgatási helyszínéül szolgált. Nem véletlenül, hiszen a város és környéke még mindig őrzi a western stílusjegyeket. A turisták azonban nem csupán az egyedülálló atmoszféra, hanem a gyönyörű környezet miatt is kedvelik; nyáron szinte minden hétvégén fesztiválok és kirándulási lehetőségek, télen pedig hófödte hegycsúcsok várják a kikapcsolódni, síelni vágyó vendégeket.

Namíb-sivatag, Kép: @Namibia Tourism Board
Namíb-sivatag, Kép: @Namibia Tourism Board

A Namib-sivatag Dél-Afrika nyugati partvidékén található, területe majdnem akkora, mint Magyarországé. Aki látta a Mad Max – A harag útja című filmet, melyet 8 hónapon keresztül forgattak itt, az többé-kevésbé valósághű képet kap arról, milyen ez a végtelen pusztaság: egyszerre lenyűgöző és ijesztő, kopár és színekkel teli. A kalandvágyó turisták számára kitűnő úti cél lehet; sokan egy szafarin fedezik fel a dűnék világát, de Swakopmund településén lehetőség van hőlégballonos kirándulásra, quadozásra, búvárkodásra is.

Hegyek között kis folyó, Valldal, Norvégia, Kép: @Juvet Hotel
Valldal, Norvégia, Kép: @Juvet Hotel
+ infók!
További varázslatos helyeket mutatunk Neked itt!

Valldal egy völgy és egyben egy település neve, mely Norvégiában egy fjord mellett terül el. Itt fekszik a Juvet Landscape Hotel, egy meredek töltésen, nyírfák, fenyők és ősrégi sziklák között. Ebben a környezetben, és konkrétan a hotel falai között forgatták az Ex Machina néhány emlékezetes jelenetét. A filmkészítők egész Európát átfésülték, míg megtalálták a megfelelő helyet, ami a filmben egyébként egy alaszkai helyszínt jelenít meg. A völgy és maga a hotel persze nemcsak robotot alkotó zseniknek jó választás, hanem kitűnő úti cél azok számára is, akik egy csendes rejtekhelyet keresnek a távoli vadonban.

(Forrás: trivago.hu)

A nagyság átka!
Edvin Marton nem megy az Oscarra! Jelölték a Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedomot a legjobb dokumentumfilm kategóriában, melynek főcímdalát Edvin Marton játszotta. A magyar származású világhírű Emmy és számos más kiemelt díjas hegedűművész nagy izgalommal várja a díjátadót, de munkája Varsóba szólítja! A részleteket itt olvashatod el!

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!