Facebook hozzászólás
343

Biciklizésből milliós adomány

Idén is meghirdette dolgozói között a Bringázz a munkába! programot a Tigáz. Az akció lényege, hogy a kerékpárral megtett kilométerek arányában támogatnak egy-egy intézményt. A vállalat önkéntesei csaknem 60.000 kilométert bicikliztek, így a cég több mint 1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

Idén júniusban is kezdetét vette a Tigáz, immár hagyományosnak mondható Biciklizz a Munkába programja, melynek lényege, hogy munkatársai a környezetkímélő biciklizést válasszák a szennyező közlekedési eszközök helyett. A teljesítményt bringanaplóban vezetik és A lelkes bringázók teljesítményének köszönhetően a Tigáz 1,1 millió forinttal támogatja a Dévény Anna Alapítványt.

A Dévény Anna Alapítvány a negyedik az eddig támogatott intézmények sorában, hiszen az első évben a gyermekegészségügynek adományokat gyűjtő Aranyág Alapítvány, 2015-ben a mozgáskorlátozott gyerekek oktatási, nevelési feltételeinek, életkörülményeinek javításáért dolgozó Zsótér Pál Alapítvány, tavalyi évben pedig a debreceni Csodakutya Alapítvány volt a program kedvezményezettje.

Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A kezdeményezés időtartama alatt a Tigáz önkéntesei naplóban rögzítették a mért időszak minden megtett km-ét, melyekből végül összegyűlt az adomány. Az elmúlt években letekert több százezer kilométer elég lenne ahhoz, hogy csaknem hétszer megkerüljük a Földet.

A Biciklizz a Munkába programmal a résztvevők nem csupán a segítő módszer alkalmazását támogatták, hanem vállalásukkal sokat tettek a környezetért és saját egészségükért is. Mi sem mutatja ezt jobban, mint az, hogy amennyiben a dolgozók a közel 70 ezer kilométeres távolságot autóval tették volna meg, úgy több mint 15 tonna szén-dioxid került volna a légkörbe.

Hungarikum: 100 eddig gyógyíthatatlan kisgyermek közül 80 egészségesen élhet
A születési agykárosodások következményeivel majd 15 millióan küzdenek a világon. Dévény Annának és tanítványainak az ilyen esetek 80 százalékában sikerült áttörést elérniük. Nem csúcstechnológia, drága gépek, megfizethetetlen segédeszközök szükségesek a gyógyuláshoz. A legfontosabb eszköz az emberi kéz és a képzett szakgyógytornász, aki tudja, hogyan használja azt.

Viktor Jánosné, a kuratórium elnöke a következő szavakkal mondott köszönetet az adományért:

A Dévény Anna Alapítvány nevében köszönetet mondok mindenkinek, aki a Biciklizz a Munkába programban közreműködött. Köszönjük a TIGÁZ Vezetőségének a szervezéssel járó munkát, nem utolsósorban azt, hogy ebben az évben Alapítványunkat választotta. Ez úton is szeretnék megemlékezni az idén elhunyt Dévény Annáról, aki a módszer megalapítója és kifejlesztője volt. Dévény Anna speciális manuális technikáját továbbra is a tőle kapott iránymutatások alapján alkalmazzuk, az Önök segítségével immár még több gyermek esetében. Még egyszer köszönjük a részünkre nyújtott támogatást.”

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!