Facebook hozzászólás
375

Badacsony Bor7 – borfesztivál, új köntösben

A több évtizedes múltra visszatekintő Badacsony Bor7 rendezvény idén megújult formában várja az érdeklődőket 2017. július 14-30. között a Badacsony Parkban. A fesztivál egyik újítása, hogy a kitelepülő 14 borászat zöme ezúttal a színpadon is bemutatkozik majd esténként.

Az idei eseményt az teszi különlegessé, hogy Badacsonytomaj a borvidék központjaként éppen 30 évvel ezelőtt nyerte el a „Szőlő és Bor Nemzetközi Városa” kitüntető címet – tájékoztatták a szervezők a hirbalaton.hu-t.

Hazánk egyik legrégebbi és legnagyobb fehérbor-termelő vidéke a Badacsony, ahol ismét egyre nagyobb számban jelennek meg a minőségi bort kínáló, kisebb családi pincészetek. A borvidék kitűnő adottságainak, valamint a helyi bortermelők minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően vált a balatoni borok erős zászlóshajójává Badacsony, amely például a kizárólag itt termő kéknyelű szőlőfajtának is otthont ad.

Kép: Facebook/BadacsonyBor7
Kép: Facebook/BadacsonyBor7

A Badacsonyi Borvidék legjobb 14 pincéjének borai mellett a Bor7 látogatói idén is találkozhatnak a Reneszánsz Badacsonyi Pálinkaház kínálatával, a Szegi Családi Gazdaság különleges tehén- és kecskesajtjaival, valamint „hamubasült” pogácsát és kürtőskalácsot is fogyaszthatnak majd. Ezen felül több badacsonytomaji vendéglátóhely is kifejezetten a Bor7 idejére készülő specialitásokkal várja a vendégeket.

A megújuló Badacsony Bor7 fesztiválon a gasztronómiai élményeket kora este a színpadon zajló beszélgetések, majd könnyűzenei programok teszik teljessé. A látogatók olyan neves fellépőkkel találkozhatnak Badacsonytomajon, mint a Kerekes Band, a Blahalouisiana, az Éliás Jr. Trio, a Lóci játszik vagy a Sean Koch Trio.

Idén is közvetítik a nyarat a Balatonról
Harsányi Leventéék a Balatonra költöznek. Június 19-től újra indul a Balatoni Nyár színes tartalommal, sztárvendégekkel és a magyar tenger minden érdekességével. A Duna csatorna délelőtti műsora a hét minden napján jelentkezik majd Kraszkó Zitával, Rátonyi Krisztával, Harsányi Leventével és Vida Péterrel. A műsor sztárséfje a 2017-es évadban ismét Kovács Lázár lesz.

A Bor7 illeszkedik a Hetedhét Badacsony programsorozatba, amely egészen őszig kínál változatos kikapcsolódást, hiszen nem csak nyáron érdemes ellátogatni Badacsonytomajra. A hét kiemelt rendezvényen túl számos más eseményt is felölelő „Badacsony első látásra” brand alatt további lehetőségek is várják az érdeklődőket az év során.

A Badacsony Bor7 rendezvényen kiállító pincészetek: Borbély Családi Pincészet, Büttner Borbirtok, Fata Pince, Folly Arborétum és Borászat, Istvándy Birtok, Laposa Birtok, Málik Pince, NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Badacsony, Németh Pince, Sipos Borház, Szeremley Birtok, Szent György – Pince, Varga Pincészet, VáliBor.

Forrás: onlinebalaton.hu



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!