Facebook hozzászólás
569

Az emberi természet tudója

Nem hároméves korban ér véget a gyereknevelés, ellenkezőleg, éppen akkor kezdődik. Előtte csak szeretetre és biztonságra van szükségük. 3 és 10 év között a helyes és helytelen fogalmát kell bennük kialakítani a megfelelő magyarázatokkal. Az alapos, bővebb magyarázatokra 10 éves kor után van szükség – állítja Csányi Vilmos etológus, aki Demcsák Zsuzsának adott interjút.   

Csányi Vilmos Kép: Bali Sándor
Bali Sándor: Csányi Vilmos portré

A biokémikus egyetemi tanár saját gyermekét is így nevelte, és már akkor foglalkozott etológiával. Most azt látja, hogy az ő fia is ugyanígy neveli saját gyermekét.

A TV2 népszerű műsorvezetője interjúkötetében saját kisfia kérdésével kezdte a beszélgetést a most 80 esztendős Csányi Vilmossal. Arra volt kíváncsi, van-e Isten. A Magyar Tudományos Akadémia tagja szerint szép dolog feltételezni, hogy van felettünk egy Jópásztor, aki a galaxist félre téve csak velünk és érzéseinkkel foglalkozik. Mint hozzátette, minden vallás alapításának környezetét tükrözi. A zsidó-keresztény vallás is jól tükrözii a pásztortársadalmak etikáját. Végül annyit mond, nem tud válaszolni erre a kérdésre, de nem esküszik meg sem egyik, sem másik lehetőségre sem.

Ilyen és ehhez hasonló témák kerültek elő Demcsák Zuszsa Csányi Vilmossal készített interjújában. A kötetben még olyan neves Példa-Képek szólalnak meg, mint Deák Gábor, Iványi Gábor, Juhász Árpád. A társalkotó fotóművész Bali Sándor.

A szerzők este 7-től dedikálják a kötetet Budán, a Margit körút 18. alatti Menta Teraszon.

Nemrég Krizsó Szilvia is megjelentetett egy interjúkötet. Az újságíró a Radnóti Színpadán hónapról hónapra jelentkező Libikóka című beszélgetős műsorának anyagából válogatott.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!