Facebook hozzászólás
203

Az Argo mégsem vitt mindent

Bár a szakma Oscar- és Golden Globe díjak halmozásával ünnepelte az Argo filmet, mégsem tarolt mindenhol az alkotás. Az online médiumokban sokkal népszerűbb téma volt a Pi élete, a Django, vagy akár a Nyomorultak. Richard Gere és Rachel Weisz pedig már senkit sem érdekel.

Az koránt sem meglepő, hogy az Oscar jobban felkeltette a média érdeklődését, mint a Golden Globe – egyedül a megrendezésének napjaiban ért el több megjelenést az utóbbi.

Az alig egy hónap eltéréssel megtartott két díjátadó adta azonban az apropót a Ferling Webline sajtófigyelőinek, hogy január 1 és február 27 között megmérje, melyik jelölt mennyit szerepelt az online médiumok oldalain. A rendezők közül Quentin Tarantino és Steven Spielberg egyeduralkodónak mondható, de Ben Afflecknek sincs szégyenkezni valója. Ang Lee ugyanakkor díja ellenére is elmarad mögöttük. Filmje azonban, a Pi élete messze a legnépszerűbb volt a mozik közül. Megközelíteni csak Tarantino Djangoja tudta, míg a legtöbb elismerést bezsebelő Argo-akcióról alig-alig ejtett szót a hazai online média. Messze megelőzte még az elismerés nélkül maradt A messzi dél vadjai is.

Ami a színészeket illeti, a hölgyeknél az Éhezők viadalával befutott, és most a Napos oldallal elsöprő sikert arató Jennifer Lawrence áll a népszerűségi lista élén, maga mögé utasítva Naomi Wattsot, és a szintén díjazásban részesülő Jessica Chastaint. Az egykor nagyobb népszerűségnek örvendő Rachel Weisz azok után, hogy Oscar-jelölést sem ért el, és a Golden Globe-on is értékelés nélkül maradt, a népszerűségi listán is az utolsó helyre szorult. Hasonló cipőben jár a férfi színészek között Richard Gere. A nők egykori bálványának csak az Arany Glóbuszon volt esélye díjat nyerni, de nem sikerült neki. A népszerűségi versenyben pedig valamennyi nevesebb jelölt megelőzte. Daniel Day-Lewis ellenben itt is tarolt: két díját azzal koronázta meg, hogy a megjelenések harmadát is bezsebelte. De kiemelkedően szerepelt Hugh Jackman is.

Visszatérve a filmekre: ha a megnyert díjakra jutó megjelenéseket nézzük, akkor a Napos oldal kenterbe veri a mezőnyt: egyetlen elismerésére 319 megjelenés jutott. Az Argo itt is a mezőny végén kullog a Meridával karöltve. Úgy látszik, az animációnál még a musical is népszerűbb. Nem is beszélve a Tarantino féle westernről.

Az elemzés a Ferling Webline online médiafigyelő rendszerének, a Finding Your Information-nek a segítségével készült el.

Médiafigyelésükről bővebben: http://media.ferlingwebline.hu/



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!