Facebook hozzászólás
406

Avagy mire gondolt a költő?

Ezt a felvételt az ősszel készítettem Simontornyán egy szép vasárnap délben egy cukrászda-kisközértben. A barátaim hívták fel a figyelmemet. Nem hittem a szememnek, ezért megörökítettem a telefonommal, és most most, szilveszterkor megosztom veletek! Mélységesen elgondolkodtam, hogy vajon kire gondolhatott a mű alkotója, avagy a tulajdonos?

Több variáció is felvetődött bennem. Miután csak ez az egy mellékhelyiség volt a vendégeknek, arra gondoltam, hogy nyilván nem nekem írták ki, hisz nő lévén aligha látom meg. Akkor tehát a férfiaknak szól? Ó, milyen jó véleménnyel lehet a tulajdonos a férfiakról!

Nem ivóvíz, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Van még egy megoldás, gondolok a házi kedvencekre, akik előszeretettel használják a vízivásnak ezt a módját, ha persze nincs kikészítve nekik megfelelő tálka. Na, de ők meg nem tudnak olvasni! Igaz, cukrászdába sem járnak! Marad tehát, hogy egy úgynevezett zöld helyről beszélünk, vagyis fontos a környezetvédelem, és az öblítésre például esővizet használnak. Ez remek lehetőség a törekvés népszerűsítésre, és minden elismerésem, de talán ennél jobb megoldás is létezik ennek tudatosítására.

Minden esetre, ha ma este nagyon szomjas lennél, és úgy szem magasságban ezzel a felirattal találkozol, ne add fel, válassz más lehetőséget, és gondolj a zöld  cukira! BUÉK!

OO-ás titkok
Kényes témának számít mind a mai napig a vécézés és a legkisebb helyiség használati szokásai. Nem beszélgetünk erről társaságban vagy a nyilvánosság előtt, még az interneten is lopva kutakodunk az ezzel kapcsolatos információk után, nehogy valaki meglássa, hogy épp miről olvasunk. Pedig az, hogy hogyan használjuk a WC-t, ráülünk-e, vagy használat előtt leterítjük, milyen típusú törlőkendőt használunk, mosunk-e kezet a használata után, vagy sem, ugyanolyan fontos szerepet tölt be a személyes higiéniánk megőrzésében, mint a fürdés, vagy a zuhanyzás.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!