Facebook hozzászólás
375

Aranyélet nyolcszor

November 8-án este 8 órától indul a magyar HBO 8 részes, saját gyártású, izgalmas krimije, az Aranyélet, mely harmadik a hazai HBO sorozatok sorában. A Társas játékban még párkapcsolati kérdéseket feszegettek könnyedebben, a Terápia már a komolyabb lelki témák felé fordult, az Aranyélet pedig komoly társadalomkritikát fogalmaz meg, egy igazi családi drámát mutat meg. A majdnem 80 napon át forgatott sorozatban egy olyan család játssza a főszerepet, ahol minden a látszatról szól. A sorozatban megjelenő család életét a „Minden rohad, ami fénylik” szlogennel foglalták össze az írók egy mondatban.

Jelenetfotó, fiatal férfi nézi a kezében lévő pisztolyt, Kép: HBO
Kép: HBO

November 8. HBO! Este 8 óra! Aranyélet! Új magyar sorozat indul, ahol nem számíthatunk finomkodásra, csak kőkemény izgalmakra.  A szereplők már nagyon várják, hogyan reagálnak az HBO és a jó magyar sorozatot kedvelő fanatikusok erre a feszített tempójú, humoros, de szorongástól sem mentes alkotásra.  „Nem hiszem, hogy könnyű lesz mellette elmenni” – nyilatkozta Anger Zsolt a forgatáson.

A krimielemekkel és társadalomkritikával fűszerezett családi dráma főbb szerepeiben Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Döbrösi Laura, Olasz Renátó és Anger Zsolt. A thriller műfaj elemeit is tartalmazó sorozat parádés szereposztása mellett az alkotók és a rendezők szakmai múltja is garantálja, hogy itt valami igazán új és egyedülállóan kihagyhatatlan született.  A fiatal rendezők, Dyga Zsombor és Mátyássy Áronolyan helyszíneket választottak, ahol köntörfalazás nélkül bemutathatók a legmagasabb életszínvonalon élő felső tízezer mindennapjai és a mélyszegénységben élők szürke hétköznapjai is.

Aranyelet jelenetfoto, egy család reggelizik a konyhában, középen egy kutya csahol, Kép:  HBO
Kép: HBO

A fényűző palotától a detoxikálóig láthatunk képeket, visszatükrözve azt a kettősséget, ami a szereplőkre is jellemző. Senki sem lehet biztos abban, hogy amit az Aranyéletben lát, az valójában úgy van-e, mert itt a látszat néha csalóka, a nézők pedig, ahogy halad előre a sorozat, előbb-utóbb felfedezik majd a karakterek árnyoldalát is.

Az HBO sorozatait eddig is jellemezte a belemenős, bevállalós attitűd. A Maffiózók, a Drót, a Trónok harca vagy a Boardwalk EmpireGengszterkorzó kapcsán már van gyakorlata a csatornának abban, hogyan lehet és kell a némileg  nyers tartalmú epizódokat bemutatni. Az Aranyéletszókimondó, és olykor kendőzetlenül kegyetlen őszinteségéből adódóan az utolsó két epizód este 10 órától lesz majd megtekinthető.

Aranyelet jelenetfoto, vidám estélyiruhás pár áll, Kép: HBO
Kép: HBO

„Az utolsó két részünk annyira izgalmasra és nyersre sikerült, hogy ezt későbbi kezdéssel láthatják vasárnap este a nézők. Úgy éreztük a rendezőkkel együtt, hogy azt a drámát és feszültséget, mely a végkifejletben kicsúcsosodik, egyszerűen nem lehet visszafogottan és elmismásolva bemutatnunk, hanem igenis oda kell tennünk magunkat és hitelesen kell bemutatnunk azt a családi sorsot és tragédiát, amiről ez az egész sorozat szól. Nem szerettünk volna cenzúrát, így inkább megvártuk ezt a késői időpontot, amikor már őszintén bemutathatjuk, mi is zajlik a szereplők életében.” – mondta Krigler Gábor, az HBO kreatív producere.

Akinek vasárnap esténként valamiért más elfoglaltsága lenne, annak sem kell csüggednie, hiszen az HBO GO oldalán is megtekinthető lesz a sorozat. A premierrel egy időben, azaz november 8-án az első epizód mindenki számára hozzáférhető lesz, míg a második, harmadik, negyedik epizód regisztrált felhasználók számára lesz azonnal látható!

Angelina Jolie legújabb filmjéről is lerántjuk a leplet!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!