Facebook hozzászólás
998

Anyósülésre szorult az ünnepelt színész-énekes

Bereczki Zoltán az ország egyik legismertebb és legkedveltebb színésze, aki életét és karrierjét magabiztos kézzel irányítja, és a vezetést az autóban sem szívesen engedi át másnak. A Class Utas kedvéért azonban kivételt tett, és Garami Gábor mellett ülve nemcsak első zenei élményéről, de az édesapjától kapott útravalóról is mesélt a rádiósnak.

Második évadával folytatódott a Class FM digitális műsora, amelyben hétről hétre az ország legismertebb előadóit ülteti az anyósülésre Garami Gábor. A rádiós ezúttal Bereczki Zoltán színész-énekest faggatta gyermekéveiről és a zenéhez való viszonyáról.

Bereczki Zoltán, Kép: Class FM
Bereczki Zoltán, Kép: Class FM

– Az apám mesélte, hogy mennyire korán kezdtem el foglalkozni a zenével. Az első albumot, amit rendszerint a szülők adnak a gyerek kezébe, hogy érdemes meghallgatni, én saját magamnak válogattam össze. Rajta volt a Hungariától a Limbó hintó, a V’Moto-Rocktól a Várj, míg felkel majd a nap és LGT-dalok is – kezdte a színész, aki arra is jól emlékszik, mikortól lett Michael Jackson rajongó.

– ’89-ben a Bad albumon található Man in the Mirrorral kezdődött minden. Álltam a konyhában, meghallottam a dalt és jött az a jól ismert, hidegrázós érzés, ami mindent megváltoztatott – folytatta Bereczki, akinek első zenész élménye is a gyerekkorához köthető. – Apu összerakott nekem egy dob szettet: zöld brandy-s üveg, arra rácsavarozva egy szerintem általa kifaragott cintányér. Az egyik tam egy kézi afrikai dob volt, amit kapott valahonnan, a másik pedig egy teniszlabda doboz, ami nagyon jól szólt, és én ezeket ütöttem. Emlékszem egyszer épp a Limbó Hintót játszottam, amikor apám úgy döntött, felveszi. Ezért rám zárta az ajtót – mert roppant szégyellős voltam mások előtt – és rögzítette, ahogy dobolok és éneklem, hogy Limbó láz” – nevetett az énekes, aki mára magabiztosan áll a színpadon, és igyekszik kedvenc verssorai szerint élni.

Tudtad?
Terecskei Rita – aki nemrég szintén utas volt – azt mondta, az éneklés gyógyít! Ezt is olvasd el!

– Kipling Ha című versét édesapám nyomta a kezembe abban a szent pillanatban, amikor átléptem a Színművészeti Főiskola kapuját. Úgy gondolom, ebben minden olyan élethelyzet benne van, ami előfordulhat a szakmánkban: például a tartás, és a forrófejűség kontra hidegvérűség – árulta el a színész, aki Kern András januárban debütált mozifilmjében is szerepet kapott, amelynek címét az LGT Gondolj rám című dala ihlette. A zenekar a Class FM sztárjára, Garami Gáborra is nagy hatással volt.

– Annak idején Solti Gábor miatt kezdtem el dobolni. Az Embertelen dal volt az első szám, amit elejétől a végéig kívülről tudtam énekelni és dobolni, pedig legalább 5-6 perces volt. Emellett a legnagyobb kamaszkori szerelmemmel is állandóan LGT-t hallgattunk, sőt dalsorokat is idézgettünk egymásnak – nosztalgiázott a műsorvezető.

Melyik volt a legemlékezetesebb autóútja Bereczki Zoltánnak? Mivel köti le magát a színész, ha más vezet? Hogyan került Kern András új filmjébe, és milyen szerepet játszik ott? Kiderül a Class Utas legújabb adásából, amely a rádió Facebook oldalán és elérhető.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!