Facebook hozzászólás
638

Angyaltrombita

Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, és a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta a Magyar Posta 2017-es karácsonyi bélyegét. A jókívánságok postára adásához használható újdonság Értékjelzés nélküli, Belföld felirattal ellátott, öntapadós bélyeg. 

Az alapváltozat ötven bélyegképet tartalmazó ívben, a speciális változat öt bélyegképes kisívben, aranyszínű fólia felhasználásával készült. Az ünnepi hangulatú bélyegképen angyal, a borítékon karácsonyfa, az alkalmi bélyegzőben pedig csengettyű motívuma látható egységes ornamentikus stílusban. Az újdonságot Nádi Boglárka grafikusművész tervezte, a Pátria Nyomda Zrt. gyártotta.

Karácsonyi bélyeg, 2017, Kép: Magyr Posta
Karácsonyi bélyeg, 2017, Kép: Magyr Posta

Karácsonykor ünnepli a keresztény világ Jézus Krisztus születését és azt az örömhírt, hogy az ember újra otthon érezheti magát abban a világban, amelyet Isten megjelenésével megszentelt. A bélyeg stílusa, a választott szín és motívumok ezt az örömhírt fejezik ki, melyet a kiadvány megvásárlásával, használatával, gyűjtésével és ajándékozásával mindenki megoszthat szeretteivel, barátaival és ismerőseivel.

Ünnepi boríték karácsonyra, Kép: Magyar Posta
Ünnepi boríték karácsonyra, Kép: Magyar Posta

Az 50 bélyegképet tartalmazó nyomdai ívet az ívszélen elhelyezett képi elemek, a különlegesen illusztrált vonalkód és az ünnepi feliratok teszik még érdekesebbé, melyek egy része a kisívhez kapcsolódó ívszélen is megtalálható.

Újabb zsinagógák kaptak bélyeget
A győri és a pécsi zsinagóga oltára és belső részletei szerepelnek a Magyar Posta magyarországi zsinagógákat bemutató bélyegsorozatának idei kiadásán. A két címletből álló bélyegsoron, illetve az alkalmi borítékokon jellegzetes díszítő elemek láthatók. Nagy Péter bélyegtervező grafikusművész tervei szerint az ANY Biztonsági Nyomda gyártotta.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!