Facebook hozzászólás
261

Álommeló luxuskivitelben

Sokan ábrándoznak arról, hogy egyszer csak rátalálnak arra az állásra, ami igazán passzol a személyiségükhöz, ahol kibontakoztathatják képességeiket, miközben meg is becsülik őket. Ám a tapasztalatok azt mutatják, önéletrajz küldözgetéssel, és az online portálok böngészésével csak igen ritkán jön össze az álommunkahely.

Néhány fiatal magyar startupper azonban megalkotta az álláskeresés Tinderét, az allas.hu-t, ahol nem kell CV-feltöltéssel bajlódnod, csupán azt kell megjelölnöd, ami igazán te vagy, legyen az akár tehetség, képesség, tapasztalat, vagy ismeret, és máris láthatod, milyen munkalehetőségek várnak rád!

Kézfogás sziluettje, Kép: pixabay
Kézfogás sziluettje, Kép: pixabay

A legfrissebb statisztikák azt mutatják, hogy Magyarországon folyamatosan nő a betöltetlen munkahelyek száma, miközben egyre kevesebb a megfelelő képzettséggel rendelkező
munkakereső. Ez a tendencia igazi kihívás elé állítja a munkakeresési piacot, ahol eddig sem könnyen talált egymásra munkaadó és munkakereső. Azonban, ha új megközelítéssel vágunk bele az álláskeresésbe, és a munkáltatók is másként fognak neki a megfelelő jelölt megtalálásának, mindkét oldalon megnövekedhet a siker lehetősége.

Nézzünk egy egyszerű példát. A szobafestő, aki nyáron kifestette a lakásod, szabadidejében csodálatos fotókat és grafikákat készít, ám eszébe sem jutna, hogy esélye lenne egy fotós vagy grafikusi álláspályázaton. Miközben egy kis induló cég éppen egy olyan munkavállalót keres, aki amellett, hogy grafikusként erősítené a csapatot, a készülő termékek színezését és festését is ellenőrizni tudja. Valljuk be, elég kicsi az esély arra, hogy egy hagyományos álláskereső portálon ez a cég és ez a munkakereső egymásra találjon.

Pásztor Anna: Állandóan krízishelyzetekben vagyok, amik inspirálnak!
Pásztor Anna énekesként és édesanyaként minden nap megoldandó helyzetekkel találja szemben magát. Ahogyan másoknak, neki sem könnyűek a napjai, ám amikor úgy érzi, hogy krízishelyzetbe került, saját technikáival ad erőt magának. Anna április elsején ezekről is beszél majd inspirációs előadásában a Wake-Up! Day-en.

Az allas.hu azonban pont az ilyen esetekre kínál megoldást. Az oldal alkotói ugyanis nem hisznek abban, hogy az embereket kategóriákba kellene beleerőltetni, viszont biztosak benne, hogy az álommunka megtalálható, ha megfogalmazzuk valódi vágyainkat, felmérjük képességeinket és felismerjük, mihez van igazából tehetségünk. Erre, valamint a társkereső oldalak – ahol valós igényeink alapján próbáljuk megtalálni a legmegfelelőbb csajt vagy pasit – sikerére alapozva rájöttek, munkakeresésnél is érdemes elhagyni a sokakat frusztráló önéletrajz feltöltögetős megoldást, és inkább a valódi képességeket megadva érdemes a munkák között keresgélni. Ráadásul a felületen rögtön láthatóvá válik az is, hogy az adott állás követelményei mennyire passzolnak a profilodban megadott képességeidhez, azaz hány százalékban illik hozzád a megpályázott munka.

Az allas.hu új megközelítéssel, ésszerű, gyors rendszerben segíti az álláskeresést, így az oldalon hirdető munkaadók is biztosabbak lehetnek abban, hogy valóban rátermett jelöltet fognak találni. Hiszen mi más mutathatná meg jobban egy ember alkalmasságát, mint a tapasztalatok, képességek és ismeretek pontosan feltöltött kombinációja. Ezentúl tehát az álláskeresésében is érdemes elfelejteni a korlátokat, és bízni abban, hogy rugalmassággal, kreatív megoldásokkal, jóval hatékonyabban match-elhetünk az álommelóval.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!