Facebook hozzászólás
282

Állati nagy buli lesz!

Hatodszor rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. A hatalmas bulit augusztus 25-én, pénteken tartják a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veresegyházi állat-bemutatóhelyeken. 

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében.

Asha az elefánt bébi, Kép: Állatkerti Alapítvány
Így játszik Asha, az elefánt bébi, Kép: Állatkerti Alapítvány

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

  • Budakeszin:                – a Budakeszi Vadaspark;
  • Budapesten:                – a Fővárosi Állat- és Növénykert és – a Tropicarium (Campona);
  • Debrecenben:             – a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;
  • Győrött:                      – a Xantus János Állatkert;
  • Jászberényben:           – a Jászberényi Állat- és Növénykert;
  • Kecskeméten:             – a Kecskeméti Vadaskert;
  • Miskolcon:                  – a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;
  • Pécsett:                       – a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;
  • Poroszlón:                   – a Tisza-tavi Ökocentrum;
  • Szegeden:                   – a Szegedi Vadaspark;
  • Veresegyházán:          – a Medveotthon.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépni éjjel 11 óráig lehet. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyekre vett jegy pedig mindhárom helyszínre érvényesek – ahogy eddig is.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én Budapesten a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről, programokról.

Gazdik, pacik, cicák és még sokan mások
Cicus, akinek az is jól áll, hogy a fejéből kinő egy orchidea, Kép: RTL
Kép: RTL

Úgy szeretnék egy kiskutyát! OK! És tudod mivel jár? A felelős állattartás komoly feladat! Van hozzá türelmed, időd? Lemész reggel megpisiltetni akkor is, ha eddig fel se tudtál kelni suli előtt? A kertedet körbekeríted, hogy ne vesszen el, és ne üsse el egy autó? Gondoskodsz róla, akkor is, ha az állatorvoshoz kell vinni? Hát még a nagyobb állatok! Kedvenceinket szinte családtagnak tartjuk, de a legtöbben nem veszik tudomásul, hogy ők állatok, szokásaikat, életformájukat tiszteleben kell tartani! Ehhez szeretnének segítséget adni az RTL-es műsorkészítők.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!