Facebook hozzászólás
331

Ahol a múlt és a jelen összeér

Új szállodát nyitott Budapesten az Eurostars Hotel Company, a spanyol Group Hotusa szállodai divíziója. A hazai turizmus fejlődésének köszönhetően a jelenlegi több mint 19 000 fővárosi szoba mellé a tervek szerint további 2 000 épül, ami újabb négyezer látogatót tud fogadni 2018-ig. Az új szálloda Budapest belvárosában, az Asbóth utcában található, a népszerű bárjairól és éttermeiről ismert 7. kerület szívében, ugyanakkor az üzleti célú látogatók számára is kedvező helyen.

Utcáról, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A felújított, volt irodaház épület mértéktartó homlokzata mögött elegáns, fényes belső terek várják a vendégeket. A belsőépítész az aktuális trendektől eltérően egy izgalmas, színes, ugyanakkor mégis klasszikus art deco stílust alkalmazott a modern igényekhez igazítva, a végeredmény pedig egy tágas, exkluzív és letisztult formavilág. A ’20-as, ’30-as évek építészeti, lakberendezési stílusa a kor nagyléptékű társadalmi, ipari, technikai fejlődésével lépést tartva az első stílus volt, amely igazán szem előtt tartotta a funkcionalizmust. A tárgyakat megfosztották a felesleges díszítésektől, anyaghasználatukra azonban a fémesen csillogós felületek, ezüst, arany, bronz, elefántcsont, csiszolt kövek a jellemzőek.

Akkoriban a polgárosodás követelt magának új lakáseszményt, napjainkban pedig a digitalizáció az, amely mindennapi szokásainkat megváltoztatja. Az Exe Danube Budapest a fiatal, hosszú hétvégékre idelátogató párok, családok mellett az üzleti utazókat is megszólítja.

Bejárat, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Nekik az elmúlt évtizedekben határozott elvárásuk volt, hogy a világon bárhova utazva pontosan ugyanazok a szolgáltatások várják, minden egyes szállodában ugyanarra számíthassanak. Ez egy olyan trendet teremtett, amelyben minden szálloda szinte ugyanúgy néz ki, letisztult, a végletekig egyszerű, kerülve a feltűnő színeket, hivalkodó formákat. A legújabb generációk képviselői azonban már mást keresnek.

Szoba, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Ma már a legmagasabb beosztású cégvezető is ő maga, akár tömegközlekedésen utazva, okostelefonjáról választja ki a szállodát, ahol megszállni szeretne következő útján, és akár csak az innovatív startupok világában, a pihenés során is a különleges, a megszokottól eltérő stílust keresi. Az Exe Danube Budapest hotelben mindenki megtalálja azt, ami számára a megfelelő környezetet jelentheti a pezsgő Budapesten töltött napok alatt. Az art deco-s színek és anyagok, a bézs mellett megjelenő türkiz, vörös és narancs, a bársony, az üveg, a fém és a gránit, a jellegzetes óramutatós lift szintjelző a ma emberének idézi fel a dizájn és luxus élettel teli fénykorát.

Fürdőszoba, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

A szálloda természetesen magában az eszközök használatában is lépést tart a digitális világ követelményeivel.  A ma már alapfelszereltségnek számító okos tévé és szélessávú internet mellett Magyarországon egyedülálló módon, az Exe Danube Budapest okos szobafelügyeleti rendszerrel működik.  Ez a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használnia. A rendszer ugyanis érzékeli, hogy tartózkodnak-e a szobában, illetve hogy van-e mozgás esetleg alszanak a vendégek, és ennek megfelelően kapcsolja be a hűtést/fűtést, illetve az elektromos berendezéseket, amennyiben a vendég máshogy nem állítja azt. A kényelmi funkció mellett az okos szobák előnye, hogy a felesleges fogyasztást minimalizálja, ezáltal költségeket megtakarítva a szállodaüzemeltetők számára, és igazodva napjaink klímaváltozási kihívásaihoz.

Reggelim a Ritzben
Nemrég adták át Budapest, és egyben az ország első Ritz Hotelje, a The Ritz-Carltont is. A Belvárosban, az Erzsébet téren, az Adria-palotában lelt otthonra a világ egyik legelegánsabb és legpatinásabb szállodaláncának új tagja. A történelmi épület markáns elemei, mint a külső szobrok vagy a belső kupola, megmaradtak teljes pompájukban, míg a belső terek szőnyegei, függönyei, képei a Duna hűvös színeit, olykor örvényeit tükrözik.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!