Facebook hozzászólás
328

Adománygyűjtés a kis bátraknak

Gyereknapi különkiadással jelentkezik szombat este 18.55-től a Fókusz Plusz: bemutatja a Bátor Tábort, amelynek egyébként egész héten adományokat is gyűjtött. A szombati élő adásban – ahol ugyancsak lehet még felajánlásokat tenni – pedig kiderül, hogy összesen mennyi pénz gyűlt össze idén.

Különleges élő adással jelentkezik szombat este az RTL Klubon 18.55-től a Fókusz Plusz, a Híradó után. Gyermeknap alkalmából ugyanis a Fókusz Plusz bemutatja majd a Bátor Tábort, amelynek munkatársai és több ezer önkéntese élményt, erőt, hitet adnak a daganatos és krónikus betegséggel küzdő gyermekeknek és családjaiknak.

Teddy maci margarétacsokorral, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Ezeknek a gyerekeknek a kórház, a fehérköpenyes orvosok jelenléte mindennapos az életükben. A hónapokig vagy épp évekig tartó kezelések miatt az aktív játékról, a kikapcsolódásról sokszor csak álmodozni tudnak. A Bátor Tábor viszont éppen abban segít, hogy a gyógyulás során felejthetetlen élményeket szerezzenek a beteg gyerekek.

A Bátor Tábor 16 éve nyújt sorsfordító élményeket a gyógyuláshoz. Minden programjuk ingyenes. A táborozók kötélpályán kalandozhatnak, kipróbálhatják a lovaglást, az evezést, a horgászatot, a kézműveskedést, miközben barátokat és rengeteg sikerélményt szerezhetnek. Mindez növeli az önmagukba és a gyógyulásukba vetett hitüket. Míg 2001-ben 70 daganatos beteg gyermek vett részt a foglalkozásokon, addig napjainkban már évente csaknem 1000 táborozót várnak a programokra.

A Bátor Tábor gyereknapi kampányához bárki csatlakozhat, akár egy gombóc fagyi árával is. Csak el kell küldeni sms-ben a 02-es kódot a 13600 telefonszámra, vagy felhívni, és beütni a nyomógombok segítségével ugyanezt a számkombinációt (az sms és a hívás díja is bruttó 250 forint adományt jelent – egy telefonszámról több sms-adományt is lehet küldeni). A Fókusz Plusz szombati adásában egyébként beszámolnak majd a gyűjtési akció éppen aktuális állásáról is.

Gubás Gabi: találjátok meg a haza vezető utat!
Magyarország hírességei évek óta összefognak az Ezer Lámpás Éjszakáján az eltűnt gyermekekért. Gubás Gabi az idei kampány arca elárulta, hogy miért különösen fontos számára édesanyaként ez a téma, Kárász Róbert – a kezdeményezés megálmodója – pedig arról mesélt, hogy milyen személyes indíttatás vezetett ahhoz, hogy életre hívja a mozgalmat.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!