Facebook hozzászólás
533

A siker 4 biztos tippje!

Ahogy a sült galamb sem repül a szánkba, úgy a siker sem hullik az ölünkbe. Amellett, hogy valóban meg kell dolgozni az eredményekért, szükséges néhány tulajdonsággal is felvérteznünk személyiségünket a cél érdekében – ezeket mutatja be Steve Tobak, az Entrepreneur szerzője.

Nyakkendőjét igazító férfi, Kép: Stock fotó
Kép: Stock fotó

1. Légy kompetens!

A mai, túlontúl körülrajongott személyes márkák és hamis virtuális szereplők korában az a szó, hogy „kompetens”, nem kapja meg a neki kijáró tiszteletet. Manapság minden és mindenki „fantasztikus”, „őrülten jó”, de legalábbis „elképesztő” – mindössze azért, hogy félrevezető módon elnyerje a figyelmünket. Pedig a kompetencia az első dolog, amit egy döntéshozó megnéz egy új ember esetén. A dolgozói világban a „kompetens” az egyik legnagyobb bók, amit valakiről mondhatnak, ráadásul nélkülözhetetlen az üzleti siker szempontjából.

2. Légy realisztikus!

Steve Tobak több karriert és céget látott derékba törni a hatalmas vízióknak és mágikus gondolatoknak köszönhetően. Bár úgy véli, a vízió jó dolog, annak mégis a realitás talaján kell mozognia. Nem probléma, ha a csillagokat célozzuk meg, csak a talpunkkal ne hagyjuk el a valóság talaját.

3. Légy nyitott!

Okos döntéseket akkor hozhatunk – és erről szól egy cég vezetése –, ha a társaságok vezetői képesek a tükörbe pillantani, és szembenézni azzal, amit látnak. Ám sok esetben nem látjuk a fától az erdőt, máskor a tétlenség hibájába esünk. Ezért fontos, hogy nyitottak legyünk egy független, külső nézőpontra is, mert gyakorta ez az egyetlen módja annak, hogy szembesüljünk a valósággal.

Számítógép előtt dolgozik egy ember, Kép: Stock fotó
Kép: Stock fotó

4. Légy bátor!

Ha alacsonyra tesszük a lécet, nem is fogunk többet elérni. Ám ha sikeresek szeretnénk lenni, és nagy dolgokat véghezvinni, akkor kemény döntésekre is fel kell készülnünk. Döntésekre, amelyek kockára teszik a saját vagy mások sorsát, de amelyekről érezzük, hogy meg kell lépni ezeket. Ez ijesztő, de akkor kell bátornak lenni, amikor nagyon rezeg a léc, mert ez egy vezető igazi fokmérője.

Mi az a BNI?
A Business Network International üzleti kapcsolatépítő szervezet. Mintegy 60 országban működik. (Forrás: Wikipédia)

Egymagunk is fejleszthetjük magunkat, és beépíthetjük ezeket a tulajdonságokat a személyiségünkbe, de ma már léteznek olyan üzleti közösségek is, ahol sikerorientált vállalkozók a nyitottságukkal, a realisztikus víziójukkal, kompetens üzletemberként bátran mernek új irányok felé nyitni. Ezek a csoportok arra hivatottak, hogy egymást jutalékmentes ajánlásokkal, bizalmi alapon segítve juttassák egyre nagyobb eredményekhez – állítják üzleti szakértők.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!