Facebook hozzászólás
184

A négyszögletes sportpályán röhög az egész világ! Így néz ki!

A kínaiak nem ismernek lehetetlen, ha a kört, vagy jelen esetben az oválist kell négyszögletesíteni. Az idő elfogyott, a pártelnök érkezett, a futópálya pedig rendellenesen készült el az északkelet-kínai Tungho megyében. Nemcsak csúnya, de veszélyes is lett.

A kínai Hejlungcsiang tartomány Tungho megyéjének illetékesei úgy döntöttek, hogy forradalmasítják az atlétikai pályák nemzetközileg bevett dizájnját, és ezentúl – helyben – derékszögben fordulnak majd a kanyarban a sportolók. Állítólag kifutottak a határidőből, és a a pártvezetők bejelentett vizitje miatt már nem jutott idő a méricskélésre, az ívek pontos kiszámítására, előrajzolására és festésére. Így lett a tunghói a világ egyik legfurcsább sportlétesítménye – közölte a meglepő hírt a létesítményről az MTI.

A jelentések szerint „amúgy” szinte minden „tökéletesre” sikerült, hiszen a nagy költségvetésű beruházásnak köszönhetően a sportaréna kiváló teret nyújt a sportolóknak, a gyepszőnyegben nem lehet kivetnivalót találni, a közönség megújult ülései szépek és kényelmesek.

A szokatlan futópálya azonban a beszámolók szerint nem lopta be magát a kipróbálására invitált helyiek szívébe. Néhányan csak egyszerűen furcsállották, mások megjegyezték, hogy míg általában a kanyarban fel szoktak gyorsulni, az új pálya kiélesített sarkaiban lelassulnak.

Íme, így néz ki az elmés újítás!

Az újítás óhatatlanul mindenkinek feltűnt, az ötletgazdák pedig magyarázkodni kényszerültek. Ez pedig úgy szólt, hogy mivel a régi pályavonalak rendkívüli módon megkoptak, azok az újrafestéshez nem voltak ismét előhívhatók.

Az új stadionról a televízióban is tudósítottak, és az interneten megjelent fényképek gyorsan terjedtek, nem kis derültségek és megrökönyödések közepette. A helyzetre sok vicc született, de a kérdésben szakértők is megszólaltak, akik szerint a szögletes pálya nemcsak csúnya, hanem balesetveszélyes is.

Buddha a nagy fal mögé szorult! Legalábbis Kínában…
Mindenekelőtt a nagy falhoz, Pekingbe és a hongkongi nagy Buddhához zarándokolnak el kínai utazásaik során a bel- és külföldi turisták. A rangsort egy kínai híroldal készítette a világ legnagyobb utazási portálján fellelhető látogatói vélemények, visszajelzések és értékelések alapján.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!