Facebook hozzászólás
392

A londoniak szerint is helye van az elitben a PTE-nek!

Nyilvánosságra hozta legfrissebb egyetemi rangsorát a londoni Quacquarelli Symonds cég. A világ legjobb felsőoktatási intézményeit rangsoroló listára tavalyhoz hasonlóan ezúttal is felkerült a Pécsi Tudományegyetem, a 751-800. helyre sorolva, az ötödik legjobb magyar egyetemként – kaptuk Pécsről az információt. 

A Quacquarelli Symonds (QS) szakemberei hat szempont alapján rangsorolják az egyetemeket, többek közt a hallgatók aránya,

Pécsi egyetemisták a Széchenyi téren, Kép: PTE
Pécsi egyetemisták a Széchenyi téren, Kép: PTE

a külföldi hallgatók és oktatók száma, a munkaadók véleménye, az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakorisága és az akadémiai szféra megítélése alapján. Mintegy négyezer egyetemet vizsgálnak, több mint 12 millió dokumentum és adat alapján. A négyezer intézményből végül „csak” a legjobb 980-at rangsorolják.

Berke Gyula, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese szerint megtisztelő és felemelő az elismerés.

– Az is pozitívum, hogy a tavalyi QS-rangsorhoz képest egy helyet javítottunk a magyar egyetemek között. Ugyanakkor vannak még fejlődési, kitörési lehetőségeink! Az továbbra is jelentős hátrányt jelent egyetemünknek, hogy a művészeti eredmények, teljesítmények nem kellő súllyal esnek latba a legtöbb nemzetközi rangsor esetében. –

A Pécsi Tudományegyetemen majd négyezer külföldi hallgatót oktatnak. A diákok több, mint száz országából érkeztek a Pécsre.

Madagaszkár pacsirtája nyert Pécsett
Mino Rabenjafimanantsoa lett a PTE hangja! A Pécsi Egyetemi Napok nulladik napján rendezett tehetségkutató döntőjét óriási érdeklődés kísérte. A helyi egyetemi hallgatói önkormányzat az intézmény fennállásának 650. évfordulóját köszöntötte ezzel a programmal is.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!