Facebook hozzászólás
482

A Himalájába fut a magyar Ironman

333 kilométeres versenytáv, hatalmas hegycsúcsok, alacsony oxigénszint és 50 Celsius fokos hőmérséklet különbség. Ez vár Szőnyi Ferenc ultratriatlonistára az augusztus 16-án rajtoló indiai La Ultra futóversenyen. A rendezvényt idén hatodik alkalommal rendezik meg, Szőnyi Ferenc szereplésével és az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. támogatásával idén első alkalommal kerül magyar név is a rajtlistára!

Bármelyik 333 kilométeres futóverseny nagy kihívást jelent a legedzettebb futóknak  is, de a Himalája indiai részén megrendezett La Ultra minden korábbinál keményebb próbának ígérkezik.

Szőnyi Ferenc világbajnok, Kép: Sajtóanyag

A verseny érdekessége, hogy a rajt és a cél közötti távolságon drámai módon változnak a környezeti körülmények. Egyes szakaszokon akár 5500 méteres hegycsúcsokat kell leküzdenie az indulóknak, mindezt 40% alatti oxigénszinten, -10 és +40 Celsius fok között ingadozó hőmérséklet mellett. Szőnyi Ferenc mindennek tudatában, várakozássokkal telve készül a versenyre.

„A verseny három, 111km-es szakaszból fog összeállni – kezdte a feladat ismertetését Szőnyi Ferenc világbajnok – Az első szakasz áthalad a Föld legmagasabban fekvő autóval is megközelíthető útján, és a Khardung La hegycsúcson. A második szakaszban meghódításra vár a Worry La hegycsúcs, majd völgyben folytatva utunkat érkezünk a harmadik szakaszhoz, melyet a Föld legkegyetlenebb futóútvonalának tartott Tanglang La hegy leküzdése követ.”

A 333 km-es versenytávot nemcsak le kell küzdeni, de tartani kell a 72 órás szintidőt is, ami nem sok pihenést enged a versenyzőknek.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!