Facebook hozzászólás
243

A Facebook beszáll a katasztrófabizniszbe

A Facebook legújabb fejlesztését az egyre gyakrabban előforduló környezeti katasztrófák hívták életre – automatikusan értesíti állapotunkról a barátainkat.

Kép: Életforma archív

A Facebook szerint katasztrófa vagy válság idején sokan a közösségi média segítségével kommunikálnak a családtagjaikkal. Így volt ez a 2011-es japán földrengés és szökőár után is, ami országszerte 12,5 millió embert érintett. A legnépszerűbb közösségi oldal – felismerve, hogy milyen jelentős szerepe lehet egy ilyen jellegű esemény kapcsán – a napokban bemutatta legújabb fejlesztését, a „biztonsági ellenőrzés” funkciót, ami hamarosan világszerte elérhető lesz asztali gépen és online eszközökön egyaránt.

Az új funkció segítségével egy súlyos katasztrófa idején a körzetben tartózkodó személy egyrészről tudatni tudja a családtagokkal, hogy jól van, és nem esett baja, másrészről – szintén az érintett területen belül – ellenőrizni tudja az ismerősei állapotát. A biztonságban állapotot, illetve a megosztott kommenteket is csak a barátok láthatják. A Facebook készített egy videót is, ami bemutatja funkció működését.

Egy természeti katasztrófa esetén a Facebook beméri a régióban tartózkodó személyeket, akiknek értesítést küld, hogy jelezzék, ha már biztonságban vannak, amit az adott személyek hírfolyamában meg is jelenít frissítésként, a barátok pedig azonnal értesítést kapnak erről az állapotról.

Itt a Facebook-randi!
Egy-két éve még felszálló ágban voltak az online társkeresőoldalak, mára azonban a Facebook veszi át egyre inkább a szerepüket. A Facebook ideális terepe lett a társkeresésnek is, és a társkeresőoldalak felhasználói buktatóit is kiküszöböli. Leáldozott a társkeresőoldalaknak?


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!