Facebook hozzászólás
169

A csokoládé halálos! A medvékre….

Négy elpusztult medvét találtak New Hampshire államban a vadászok által csaliként kihelyezett nagy mennyiségű csokoládé közvetlen közelében. Egy szakértő szerint fel kell függeszteni a csokoládécsapdák használatát az erdőkben.

Kép: Pixabay

A két felnőtt nőstény medve és a két medvebocs tetemére egy 40 kilogrammos csokoládé- és fánkcsomag 15 méteres körzetében találtak rá tavaly még szeptemberben. A New Hampshire-i Egyetemen végzett boncolás és a toxikológiai vizsgálat szerint az állatokkal a csokoládéban található teobromin nevű vegyület végzett, amely súlyosan mérgező a medvékre nézve.

Andrew Timmins, New Hampshire vadügyi minisztériumának szakértője egy ülésen csütörtökön elmondta, hogy a megoldás a csokoládénak az erdőktől való távoltartása lehetne. Annak az eshetősége, hogy a medvékre halálos lehet a csokoládé, még 2011-ben keltette fel a minisztérium figyelmét, amikor Michigan államban egy feketemedvebocs halálát kötötték teobromin mérgezéshez – írja a New York Daily News internetes portál

Timmins elmondása szerint minden csokoládéban más-más mennyiség található a vegyületből, de mind mérgező lehet, függően attól, hogy a medve mennyit eszik belőle. „A medvék csalihoz vonzását fontos vadgazdálkodási eszköznek tartjuk, ezért nem akarunk megszabadulni tőle, de talán változtatni lehetne a csalikihelyezési gyakorlatban ahhoz, hogy a csokoládé ne mérgezze tovább a vadakat” – mondta Timmins.

Akadtak azonban szkeptikusok is az ülés után, akik nem voltak meggyőződve arról, hogy a csokoládé okozta a halálos mérgezést. Dave Nickerson szerint érdemes lenne a tetemeket fagyállómérgezésre is vizsgálni.

Döbbenetes! Eltűnnek a Föld vadállatai?
Megdöbbentő megállapítást közölt a WWF: a felére zsugorodtak a gerinces fajok populációi az elmúlt 40 évben. A vadon élő állatok eltűnése miatt azonnali cselekvésre van szükség a bolygó fenntartható jövőjéhez.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!