Facebook hozzászólás
696

A boldogság svéd titka

Pont jó! Ezt jelenti a svéd LAGOM szó. Arról szól, hogyan élhetünk harmonikusan és elégedetten a mindennapokban az evéstől kezdve, az öltözködésen át az életmódig, a munkáig. Vagyis tanuld meg élvezni a mértékletességet! E könyv szerzője Anna Brones, aki svéd kivándorló családban született az Egyesült Államokban. Ez a könyv abban segít, hogy tudatosabban éljünk, okosan kiléphessünk a napi mókuskerékből, hogy bölcsebben éljük a jelent!   

Logom könyvborító, Kép: Libri
Könyvborító, Kép: Libri

„Minden nő felismeri, hogy ami hasznos, azt értékelni kell; sokan tudják, hogy ami szép, azt szeretni kell, de az egyetlen dolog, amire érdemes törekedni, hogy megtaláljuk a harmóniát a hasznos és a szép között – vajon hányan vannak ennek tudatában?” Ellen Key

Kiegyensúlyozottabbnak, elégedettebbnek kell lennünk ahhoz, hogy valóban kiléphessünk a napi mókuskerékből, és tudatosan éljünk a jelenben. Mértékletességre int a lagom, ami nem nevel svéddé, de megért, megmagyaráz egy titkot, ami boldoggá tesz, és ami már annyira beivódott a svédek tudatába, filozófiájába.

Karácsony közeledtével arra kerestem a választ, hogy ebben a mértékletes világban vajon milyenek az ünnepek. Mint kiderült, a karácsony vagy a szentivánéj ott is a tobzódásról szól. A hagyományos vacsora számtalan fogásból áll, és ilyenkor egyáltalán nem elvárás a mértékletesség.

A julbord, vagyis a karácsonyi asztal sokféle étel széles választékát kínálja, a húsgolyóktól a pácolt heringig és salátákig. És ezek csak a sós ételek! A december tele van olyan finomságokkal, mint a pepparkakor, a svéd mézeskalács vagy a sáfrányos zsemle, a glögg. Ha kíváncsi vagy a receptekre, feltétlenül lapozz bele a könyvbe! Meglepődsz a finom választékon!

Megígérem, rövidesen ízelítőt is mutatok belőle!

Legszívesebben semmit sem teszünk mi, magyarok
A magyarok háromnegyede általában elégedett az otthonával, de legtöbbjük belemenne kisebb-nagyobb változtatásokba – derült ki a legismertebb svéd lakberendezési áruházlánc reprezentatív kutatásából. A legtöbben a nappali és a konyha felújítására vágynak, hiszen a legtöbb időt ott töltik. A kutatás rávilágított arra is, hogy míg a férfiak a saját szobájukba, a nők inkább a hálóba vonulnak vissza, ha teljes nyugalomra vágynak – a válaszadók két százaléka számára pedig a toalett jelenti a béke szigetét. Kikapcsolódás gyanánt legtöbbször internetezünk, tévézünk vagy zenét hallgatunk.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!