Facebook hozzászólás
197

6+1 tipp a biztonságos külföldi bankkártya használathoz!

Bár a belföldi úti célok a népszerűbbek, egy friss felmérés szerint a bankkártyával rendelkező nyaralók közel fele, 45 százaléka utazik határainkon túlra is. Köztük többen vannak olyanok, akik inkább készpénzzel fizetnek, pedig a bankkártya használat számos előnnyel jár.

Kép: JustLogbookLoan

Van néhány teendő a bankkártyánkkal kapcsolatban, amit utazás, nyaralás előtt mindenképpen végezzünk el, mert enélkül könnyen kellemetlen helyzetbe kerülhetünk. Íme a CIB Bank javaslatai!

1. Mindig ellenőrizzük kártyánk érvényességi idejét utazás előtt , mert a lejárt plasztik egy távoli országban sokkal kellemetlenebb lehet, mint itthon.

2. Állítsunk be készpénzfelvételi és vásárlási limitet a bankkártyánkhoz a biztonságos használat érdekében, de figyeljünk arra is, hogy olyan keretet határozzunk meg, amelyet biztosan nem lépnénk túl napon belüli költéseinkkel. Nehogy kellemetlen perceket éljünk át például egy drágább szuvenír vásárlása során valamelyik helyi üzletben.

3. Jegyezzük fel a kártyánkat kibocsátó bank telefonszámát, hogy a kártya esetleges eltűnése esetén azonnal értesíteni tudjuk erről a pénzintézetet.

4. Ellenőrizzük a külföldi készpénzfelvétel díját! A bankok kínálatában találhatunk olyan kártyát is, amely ingyenes ATM-es külföldi készpénzfelvételt biztosít egyes országokban.

5. Fontoljuk meg kártyafigyelő szolgáltatás igénylését, mert így sms-ben értesítést kapunk kártyás tranzakcióinkról, legyen szó vásárlásról vagy készpénzfelvételről. Így egyszerűen nyomon tudjuk követni az egyenlegünket.

6. Érdemes előre tájékozódni az interneten tervezett programjaink alapján, mert a legtöbb belépőjegyet, autópályadíjat, kompjegyet meg lehet vásárolni bankkártyával is. A bankkártyás fizetés kényelmes, biztonságos, és például a magyarok legnépszerűbb nyaralási úti célja, Horvátország autópályái esetében gyorsabb is a bankkártyahasználat, sokszor a sorok is rövidebbek a kártyás fizetést lehetővé tevő díjfizető kapuknál.

+1 Igényelhetünk a bankkártyánkhoz kapcsolódó utasbiztosítást külön biztosítás helyett.

Négyest adnánk Európának
A magyarok fő úti céljairól – Ausztriáról, Horvátországról, Olaszországról, Görögországról és Németországról – üzlettípusokra és városokra lebontva is megtudhatjuk hol a legegyszerűbb a bankkártyahasználat, vagy éppen hol mire érdemes figyelniük a magyar turistáknak.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!