Facebook hozzászólás
487

6+1 színes családi program – húsvét napjaira

Összegyűjtöttünk hat plusz egy érdekes húsvéti programot, amelyben a család apraja és nagyja is megtalálja a maga szórakozását, örömét. Tojásfestés, locsolkodás, eszem-iszom, koncertek és más izgalmak várnak az eseményekre látogatókra.

1. Április 15 – 17. között ingyenes szabadtéri húsvéti programokkal készül a Várkert Bazár a hagyományőrzés jegyében. Hímes tojás kiállítás és népi iparművészek bemutatóján ismerhetik meg a látogatók a hagyományos tojásdíszítéseket. A gyerekeket kézműves foglalkozások, festhető óriástojások, állatsimogató, népzenei és mesekoncertek várják. Esténként sztár zenekarok adnak ingyenes koncertet, fellép többek között a Balkan Fanatik, a Kiscsillag és Lajkó Félix is.

Várkert húsvét  Kép: sajtóanyag
Várkert húsvét Kép: sajtóanyag

2.Tojásfestéssel, többek között sárga túró és pászka készítésével, kiállításokkal, állatsimogatóval, zenés előadásokkal és falusi locsolkodással várja a látogatókat a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu a húsvéti hosszú hétvégén. Húsvéthétfőn a falusi locsolkodást a Nyírség Táncegyüttes „játssza el” a jánkmajtisi portán, később ugyanitt a református húsvéti szokásokról tartanak ismeretterjesztő előadást.

3.Mátyás király bikali birtokán ismét életre kel a történelem, és kemencés gasztrofesztivállal köszöntik a tavaszt. A három napos időutazás során korhű gyermek előadásokkal, fegyverbemutatókkal és gasztronómiai különlegességekkel várjuk a látogatókat. A régi mesterségek is bemutatkoznak, kipróbálhatják a gyermekek és a felnőttek, hogy milyen kovácsnak vagy éppen fafaragónak lenni. Betekintést nyerhettek a bőrművesség és a tűzzománc készítés rejtelmeibe is.

Húsvét Sóstón Kép: hungarycard
Húsvét Sóstón Kép: hungarycard

4.Húsvéti nyuszikeresés lesz  Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkjában, a Vasúttörténeti Parkban. A számos izgalmas és különleges hagyományőrző programon kívül természetesen lehetőség lesz kipróbálni a mindig népszerű hajtányozást, a kerti vasutazást, a lóvasutat és a sínautót is, vagy akár egy nagy mozdonyon is lehet utazni. Az erre az alkalomra felállított állatsimogatóban pedig különféle háztáji állatokat lehet megnézni és simogatni.

5.Mesék, bábelőadások, koncertek, kézműves foglalkozások és mindaz, ami a keresztény kultúrkör húsvéti hagyományaihoz kötődik, megjelenik a szentendrei Skanzen Húsvét kétnapos rendezvényén.

Vidám húsvét a Skanzenben  Kép: hungarycard
Vidám húsvét a Skanzenben Kép: hungarycard

6.Szombaton nyitja meg kapuit az ország egyik legnagyobb családi húsvéti ünnepsége, ami 3 napon keresztül várja a család minden tagját Budapest szívében, a XI. kerületi a Bikás Parkban. Akik kilátogatnak a mulatságra, rengeteg érdekes program közül választhatnak: koncertek, vidámpark, állatsimogató, gasztrosétány, gyermekszínház és mesemondó is lesz.

3 napos húsvéti fesztivál Hollókőn
Idén is vödörrel locsolkodnak Hollókőn a húsvéti fesztiválon, és ennek a látogatók is részesei lehetnek április 15. és 17. között; a Nógrád megyei világörökségi falu hagyományos húsvéti programjára érkezők megkóstolhatják a házi rétest, megnézhetik a középkori lovagok fegyveres bemutatóját, és számos koncertet láthatnak, fellép többek között Lajkó Félix vagy Ferenczi György is.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!