Facebook hozzászólás
332

6 ok, amiért érdemes szeptemberben nyaralni

Szeptemberre, a nyaralási utószezonra hagyományosan számos rendkívül vonzó utazási ajánlat tűnik fel az interneten. Ezért tehát érdemes lehet kivárni az utószezont. De még másért is!

Nem csak azért érdemes utószezoni nyaralásról gondolkodni, mert kedvezőbb az ára, vannak más előnyei is ennek az időszaknak A PayPal szakemberei kedvcsinálóként összegyűjtöttek a szeptemberi vakáció melletti érveket.

Egy 3 csillagos helyett akár 5 csillagos szállodába is mehetünk  ugyanazért a pénzért – Kép: PayPal

1. Sokkal olcsóbb ajánlatok. A nyári vakáció végeztével kevesebben utaznak, sőt a legtöbb országban az iskola is megkezdődik, így a gyerekes családok ilyenkor már otthon maradnak. Ezért az utazási irodák és a kuponoldalak is alacsonyabb árakkal igyekeznek megnyerni az ilyenkor utazókat.

2. Olcsóbb repülőjegyek. Az évnek ez a szakasza remek időpont a városnézésre vagy rövidebb utazásokra. Több légitársaság kínál nagyon alacsony árakat, de gyakran a charterjáratokon is akadnak üres helyek.

3. Nincs tömeg. Mivel ilyenkor kevesebb az utazó, a látványosságok körül sem kell akkora tömegre számítani, mint a csúcsszezon alatt. Miért ne élveznénk barátaink társaságát a több száz másik turista helyett?

4. Kellemes időjárás. Számos népszerű úti cél esetében nem ér véget a nyár augusztusban, így például Görögország és Törökország tengerpartjain még szeptemberben is remek az időjárás. A 40 fok körüli értékek ugyan már nem jellemezőek ilyenkor, de a nappali 30 fokos hőmérséklet gyakran éjjel sem hűl 25 fok alá, ami ideális nyaralóidő – főleg a gyakran esős magyarországi őszhöz hasonlítva.

5. Luxus gombnyomásra. Az utószezonban a luxusszállodák árai is jelentősen olcsóbbak a nyáron megszokottaknál. Mivel az utazási irodák sok esetben éves szerződésben állnak a szálláshelyekkel, és az évnek ebben a szakaszában kevesebb az utazó, egy 3 csillagos szálloda helyett akár 5 csillagos luxushotelben is tölthetjük a vakációt ugyanazért a pénzért.

6. Diákbarát ajánlatok. Napjainkban számos ajánlat célozza kifejezetten a diákokat, mivel az egyetemek a legtöbb országban később kezdődnek, mint az általános- és középiskolák. Ezért érdemes körülnézni az akciós utazások között, mert akár olyan földközi-tengeri hajóutakat is találhatunk, ahol a nap 24 órájában bulizhatunk.

Mivel az online kártyás fizetések gyakran igényelnek dombornyomott vagy online bankkártyát, sokak számára ez a vásárlás gátja lehet – főleg, mivel a diákkártyák általában nem felelnek meg a célra. A PayPal rendszere viszont alapvetően megoldja ezt a problémát, mivel szinte minden bankkártya és hitelkártya kapcsolható a szolgáltatáshoz.

5 tipp, hogyan lehet fél óra alatt elintézni mindent nyaralás előtt!
Sokan az utószezont szeretik, és mostanában készülnek egy hosszabb nyaralásra, amit mindig sok-sok elintéznivaló előz meg. Ám ha az online ügyintézést választjuk, mindössze fél óra alatt letudhatjuk legfontosabb teendőinket: utasbiztosítás, autópályamatrica-vásárlás, lejáró számlák befizetése vagy időzítése, mérőóraállások megadása, fizetési kártya feltöltése. És van még pár tippünk a fokozásra!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Eljegyzési ajándékötletek a jegyespár hölgytagjának

Az eljegyzés egy életre szóló lépés, melynek során a páros megteszi az első lépést, hogy összekösse az életét. A…

Egy történet, amit érdemes megismeri a mózeskosárról

Első hallásra talán furcsának tűnhet, hogy miért nevezik így a babakocsi egyik részét. A titulus viszont egy nagyon…
1 / 3 454

STÍLUS

1 / 630

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!