Facebook hozzászólás
527

37 pozitív szó a falon – elég lesz?

Önkéntesek harminchét pozitív jelentéstartalmú szót festettek  a Hegyalja út és a Mészáros utca találkozásánál lévő téglafalra, hogy ezzel pozitív üzenetet közvetítsenek a városlakók felé. Szerinted kimaradt valami?

A mintegy 170 négyzetméter felületű I. kerületi téglakerítés csaknem egy évtizede volt elhanyagolt állapotban, a korábbi sárgás vakolat színe elszürkült, a fal omladozni kezdett, ezért a Színes Város Csoport és a Poli-Farbe festékgyár önkéntesei másfél hét alatt újravakolták és dekorálták a felületet többek közt olyan szavakkal, mint a mosoly, az öröm, a siker, az egészség, a harmónia és a szeretet – közölték a szervezők az MTI-vel.


Az ötletgazdák azt remélik, hogy az új fal egyfajta helyi látványossággá alakul, és a környéken közlekedőkben jó érzést kelt majd a látványa.
Utolsónak a remény szó került fel a falra, ezzel is erősítve a projekt üzenetét.
„Kezdeményezésünk akkor éri el a célját, ha ezek a szavak és a mögöttes tartalom újra a hétköznapi beszéd részévé válik, és a kerületben élők büszkék lesznek arra, hogy Magyarország első pozitív fala náluk valósult meg” – mondta Flór Péter, a Színes Város Csoport főtitkára. Hozzátette: a felület a MÁV tulajdonában áll, amely évek óta szakmai partnerként segíti a csoport munkáját.


Magyarország első pozitív falát a város mozgalom önkéntesei mellett Kozák Danuta olimpiai bajnok kajakozó és Varga Antal, a kerület alpolgármestere adta át kedden.
A Poli-Farbe jótékonysági programjainak köszönhetően országszerte többek között óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények falai szépültek meg, a Színes Város Csoport pedig az elmúlt években csaknem 40 falfelületet szépített meg, vagy újított fel az ország számos pontján.

Budapest az egyik legnépszerűbb város
London az elmúlt négy évben immár harmadszor vezeti a világ legnépszerűbb úti céljainak listáját. A rangsor első öt helyén a brit főváros után Bangkok, Párizs, Szingapúr és Dubai áll. Budapest pedig a tavalyi felméréshez képest hat helyet javítva már a negyvenedik a világ leglátogatottabb városai listáján. Közép-Európában csak Bécs és Prága kapott magasabb pontszámot.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Milyen vászonképet adjak ajándékba?

Születésnapok, névnapok, diplomaosztók, karácsony vagy évforduló – ha egyedi ajándékkal szeretnél kedveskedni…

Penész megszüntetése páramentesítővel

Amikor légszennyezettségről beszélünk, elsősorban a kipufogógázra, az üvegházhatású szennyező anyagokra, a füstölgő…
1 / 3 453

GASZTRO

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!