Facebook hozzászólás
212

10 remek tipp a hosszú hétvégére! Dizájnos programok

Az idei Design Hét véget ért ugyan, de számos kiállítása még nyitva tart, és remek programot kínál a négynapos hétvégére. Az őszies időben jobban is esik már egy beltéri program.

De nem csak klasszikusok miatt érdemes kiállításra menni! – Kép:Pixabay

A Várkert Bazárban a fesztivál keretében megnyitott két dizájnkiállítás is várja a látogatókat. A legújabb nemzetközi trendeket bemutató „Átvitt értelem – Felhasználói élmények és interakciók” nyitókiállítás a dizájn és a technológia közötti új kapcsolatrendszer sokféleségét, illetve az ezekkel kapcsolatos kihívásokat állítja a középpontba. A holland díszvendégség keretében létrejött „A mindennapok intelligenciája” tárlat az elmúlt évek kiemelkedő munkáin keresztül mutatja be a holland dizájn szerteágazó tevékenységét. Mindkét kiállítás egészen november 2-áig látogatható.

Az óbudai Kassák Múzeumban Lepsényi Imre „Kollektív ornamentika” tárlatát már csak ezen a hétvégén nézhetjük meg, ugyanitt a FISE Galéria „Shapes of Hungary”  kiállítása már csak október 24-éig tart nyitva.

A Tobe Galériában október végéig tekinthető meg „AGES: CHANGES” címmel a Claudia Kraus osztrák fotográfus és Vági Flóramagyar ékszertervező alkotásait bemutató kortárs ékszer- és fotókiállítás.

Ezek a legjobb cuccok idén
A hazai dizájnszakma legrangosabb díját, a Magyar Formatervezési Díjat 35 évvel ezelőtt alapították a hazai termékek legjobbjainak elismerésére. A díjat négy kategóriában ítélik oda: termék, terv, vizuális kommunikáció és diákmunka.

Az Iparművészeti Múzeum tárlata bemutatja a szakma legrangosabb hazai elismerését jelentő, az idén 35. alkalommal átadott Magyar Formatervezési Díj idei díjazottjat és kiemelt pályamunkáit, valamint a Design Management Díj pályázatra beérkezett legjobb munkákat. Emellett egy különleges kísérőkiállítás is megtekinthető itt, amely a jubileum alkalmából az elmúlt 35 év formatervezett tárgyaira reflektál.

A Higgs Fields projekttérben szintén október végéig látogatható „A BENT”, az AU Műhely (Architecture Uncomfortable Workshop) tárlata, akárcsak a Palmetta Design és Textilművészeti Galéria „Előszoba” című, neves magyar formatervezők legújabb tárgyait bemutató dizájnkiállítása.

A Lengyel Intézetben november 14-éig várja a látogatókat a lengyel, magyar, cseh és szlovák design diplomadíjasok munkáit bemutató „Graduation Projects” kiállítás.

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a „Hasznos Design” című tárlat november 9-éig látható.

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Bőrödön viseled – társadalmi konstrukciók vizuális kódjai című, Oltai Kata kurátor által jegyzett kiállítása november 16-áig tart nyitva.

A Bálnában, az Új Budapest Galériában várja a látogatókat egészen november 23-áig a „10. madeinhungary” – a magyar designerek és képzőművészek tárlata – és a „3 meed” – az immár harmadik alkalommal megrendezett Meeting of European and Central Eastern European Designers – kiállítás.

A Majakovszkij 102 – tranzit.hu nyitott irodában november 28-áig látogatható a Király Tamás avantgárd divattervező munkássága előtt tisztelgő „Nyitott Kapuk” kiállítás. A válogatás fókuszában a rendszerváltás előtti évek és az azt követő remények állnak.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

1 / 3 454

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!