Facebook hozzászólás
291

10 dolog, amitől ismét dagad a magyar kebel

A magyar nemzet teljesítményét a világ minden táján méltón megjelenítő értékeket tartalmaz a Magyar Értéktár és a Hungarikumok Gyűjteménye. Január végén mindkét kollekció tovább gazdagodott.

A Hungarikumok Gyűjteményét gyarapító négy új elem: a halasi csipke, a Kürt Adatmentés, a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény és a kalocsai népművészet, ezen belül az írás, a hímzés és a pingálás.

Hungarikum lett a kalocsai népművészet és a kalocsai fűszerpaprika-őrlemény is
Kép: www.kalocsa.hu/Kalocsa Korona Tours

A kiemelkedő nemzeti értékként kezelt Magyar Értéktárba a mostani határozattal bekerült hat új elem: gróf Széchenyi István szellemi hagyatéka, a Zsolnai Kulturális Negyed, Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátó ipari öröksége a Gundel Étteremmel együtt, a klasszikus magyar nóta, a 100 tagú cigányzenekar művészi és hagyományőrző teljesítménye, valamint az Ilcsi szépítő füvek natúrkozmetikai termékek.

Egy másik elismerés
A legjobb magyar vonatkozású márkákat negyedik alkalommal díjazták MagyarBrands elismeréssel 2003 novemberében. Az év legelismertebb fogyasztói márkája a Magyar Értéktárba most bekerült Ilcsi lett.

A döntéseket meghozó Hungarikum Bizottság olyan emblematikus kulturális, építészeti, gasztronómiai, egészségügyi, gazdasági, műszaki és agrárértékekkel gazdagította a két listát, amelyek a világ minden táján méltón jelenítik meg a magyar nemzet teljesítményét.A bizottság egyidejűleg jóváhagyta a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének, népszerűsítésének, megismertetésének, megőrzésének és gondozásának támogatására kiírt pályázatot is, amelyre 144 millió forintot szánnak.

Forrás: MTI



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Mi a német juhászkutya népszerűségének titka?

Nem lehet elvitatni, hogy az egyik legnépszerűbb fajta a német juhászkutya. Nemcsak munkakutyakánt lehet rá…

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…
1 / 3 453

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!