Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. november 29. 18:00 | Somogyi Zoltán Max

PIKÁNSAN KÖRTÉBŐL

Sült körtekrémleves édes pirítóssal

Jót tesz a körtének a karamellizálás, a pirítás, és a vajtól kellemesen selymes lesz a levesünk. Ha édes körtét kapunk, a cukor mennyiségét csökkentsük, vagy akár el is hagyhatjuk.

Körteleves, Kép: maxkonyhaja.hu

Hozzávalók:

4-5 db kemény húsú körte
5 dkg vaj
2-3 evőkanál cukor
4 dkg étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
5-6 szelet kalács
1-2 teáskanálnyi citromlé

kevés vaj a pirított kalácshoz

Ekészítés:

1. A körtéket meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Olvasszuk meg a vajat, és közepes hőfokon pirítsuk le a körtét.
2. Hintsük meg a cukorral, és gyakran, óvatosan átkeverve, süssük a gyümölcsöt 5-6 percig.
3. Keverjük ki a keményítőt/pudingport 3 dl vízzel. Öntsük fel a körtét 7-8 dl hideg vízzel, keverjük bele a pudingos vizet is.
4. Kevergetve, kis lángon főzzük össze a levest, adjuk hozzá a citromlét, és kóstoljuk meg, ha kell, kevés cukorral korrigáljuk. Főzzük pár percet és utána hagyjuk kihűlni. Ezen a ponton dönthetünk, hogy krémesre turmixoljuk-e a levest, vagy darabosan hagyjuk.
5. A kalácsokat kenjük meg mindkét oldalukon vajjal, pirítsuk meg. Tálaláskor adjuk a leves mellé. Max további receptjei itt találhatók.

Körtés, kéksajtos gnocchi Kép: Gohér Mihály

Kép: Gohér Mihály

 

 

Hasznos, ha tartunk a hűtőben minden eshetőségre készen egy-két csomag gnocchit. Ha így teszünk, biztosan nem hoz minket zavarba, ha egy olyan vacsorát kell összedobnunk, amire nincs több időnk 15 percnél. Mutatjuk, hogyan! De előre szólunk: körte is van benne! Katt a képre!

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Egyéb

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!