Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. december 31. 15:00 | László Márta

INSPIRÁCIÓ

Sztárok bravúros frizuraváltásai 2016-ban

Kiben ne fogalmazódott volna már meg, hogy milyen jó lenne kipróbálni egy új frizurát? És ki nem hessegette volna már el a gondolatot – mert fél belevágni! Pedig egy előnyös frizuraváltás valósággal újjávarázsol! Az év legjobban sikerült sztárfrizura váltásaiból készített inspiráló toplistát Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozásának szakértője.

A férfiaknak a hosszú haj tetszik, a rövid haj fiús, a szőke fiatalít, a sötét öregít – sztereotípiák, amelyek előírják, hogy a nők milyen frizurát viselve a legvonzóbbak, legnőiesebbek, leghódítóbbak.

– 2016 legjobb frizuraváltásai éppen emiatt különlegesek: amellett, hogy olyan új fazonokat mutatnak be, amelyek még jobban kihangsúlyozzák viselőjük előnyös vonásait és egyéniségét, valamilyen formában mind rá is cáfolnak egy-egy régi sztereotípiára – mondta Lafferton Annamária.

Hosszú tincsek nélkül is hódító: Polyák Lilla

Polyák Lilla, 2015, Kép: Shumy Csaba

Polyák Lilla, 2015, Kép: Shumy Csaba

Bár a hosszú haj is jól állt neki, ez a hullámos bubi frizura még vonzóbbá és bájosabbá, fiatalosabbá teszi az énekes-színésznő megjelenését. A vöröses árnyalatú gesztenyebarna hajszín remekül illik a bőrtónusához és szemszínéhez.

Polyák Lilla, 2016, Kép: Schumy Csaba

Polyák Lilla, 2016, Kép: Schumy Csaba

– Ez az új hajhossz a pontos, átmenetes vágással optikailag szélesíti az arccsontot, így képes egy hosszúkás arcformának még tökéletesebb arcarányokat teremteni. A laza hullámokkal ez a frizura az ovális és a hosszúkás arcformákhoz a legideálisabb – mondja Lafferton Annamária.

A hullámos bubi fazon nagyon könnyen kezelhető. Akinek göndör, hullámos vagy enyhén hullámos a haja, az a szabad levegőn vagy tárcsával, esetleg a kezével formára nyomkodva szárítsa. Egyenes haj esetén egy szélfútta hatást lehet hasonló technikával elérni, s ezután tudjuk wax segítségével tincsezni.

Az extra rövid is lehet ultranőies: Osvárt Andrea

Osvárt Andrea, 2015, Kép: Schumi Csaba

Osvárt Andrea, 2015, Kép: Schumi Csaba

 

A rövid frizura a nagyon szőke hajszínnel kifejezetten jól áll a szép színésznőnek. Az új forma a korábbival ellentétben láttatni engedi az egész arcot, nem takarja el a szemöldököt, így még jobban kihangsúlyozza az arc finom vonásait.

Osvárt Andrea, 2016, Kép: Zsigmond László

Osvárt Andrea, 2016, Kép: Zsigmond László

– Egy ilyen rövid és ilyen világos frizura mindenképpen majdnem hibátlan arcbőrt kíván. Keveset keretez, így semmi sincs, ami elvonná az arcról a figyelmet. Ezért ez a fazon annak a legelőnyösebb választás, akinek ovális vagy szív formájú az arca, szép a bőre és finomabbak a vonásai – magyarázza Lafferton Annamária.

Formázástól függően szolid, elegáns, üzletasszonyos és igazán vadóc, punk frizura is kihozható ebből a hajvágásból, amit egyszerűen a szárítással – simára vagy felborzolva szárítva – és hajformázó segítségével érhetünk el. A legjobb, ha waxot vagy matt pasztát használunk a formázáshoz.

Amikor a sötétebb hajszín fiatalít: Keresztes Ildikó

Keresztes Ildikó, 2015, Kép: Schumy Csaba

Keresztes Ildikó, 2015, Kép: Schumy Csaba

 

Míg a korábbi világos szőke haj meglehetősen rideg hatást keltett, az új világos barna hajszín sokkal lágyabb vonásokat kölcsönöz az énekesnő arcának. Fiatalosabb, üdébb hatású ez a frizura, és a kissé hosszabb tincsek még nőiesebbé is teszik viselőjüket.

Keresztes Ildikó, 2016, Kép: Schumy Csaba

Keresztes Ildikó, 2016, Kép: Schumy Csaba

 

A természeteshez közelítő hajszín alapvetően mindenkinek előnyösebb, hiszen valószínűbb, hogy harmonizál a színeivel, a bőrtónusával. Emellett egy ilyen hajszínnel kevésbé használódik el a haj, ezért hosszú távon is sokkal egészségesebb tud maradni.

Ez a könnyen kezelhető, tépett frizura sokak számára előnyös lehet. Az aszimmetrikus frufru segíthet korrigálni a homlok szépséghibáit, az arc aszimmetriáit, és ideális választás lehet magas a homlok esetén is.

Bátran vágj bele!

De megfontoltan! Egy frizuraváltást alaposan meg kell fontolni. Bár az is igaz, hogy néha a hirtelen ötlettől született váltás sikerül a legjobban, mégis érdemes kikérni a fodrászunk véleményét. Segítségével kiválaszthatjuk az adottságainkhoz és személyiségünkhöz legjobban illő frizurát.

Laffner Andra munka közben, Kép: Lafferton

Laffner Andra munka közben, Kép: Lafferton

– Bár a bubi és a pixie jellegű fazonok a 2017-es évben is nagyon trendinek számítanak majd, ha frizuraváltáson gondolkodunk, jobb, ha nem csak a trendeket követjük. Sokkal fontosabb, hogy az új fazon a stílusunkhoz és az egyéniségünkhöz passzoljon. Ahogyan Coco Chanel mondta: A divat változik, a stílus örök – tanácsolja Lafferton Annamária.

Divattal a gyűlölet ellen!
Tóth Tamara bemutatta 2017-es tavaszi-nyári kollekcióját. Kukkantsatok bele a jövőbe! Íme a néhány fotó az image-darabokról, és pár werkkép a fotózásról. Jelszó: ellenállás!

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!