Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2011. július 17. 18:51 | PP-Eletforma

METRO NEM METRO?

Szépségápolási tanács- kifejezetten férfiaknak!

Sok férfi élénken tiltakozik, hogy őt a metroszexuálisnak nevezett típusba sorolják. Az kétségtelen, hogy a divat és a testápolás túlzásba vitele berzenkedést válthat ki, azonban ne feledjük a jól ápoltság fontos vonzó tényező a nők szemében. Ráadásul a környezeti ártalmak, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, az állandó stressz éppúgy rossza hatással vannak a férfiak bőrére, mint a nőkére.

Ha másért nem egészségük érdekében a férfiaknak sem árt törődni a testápolással, hallgatni párjuk tanácsaira, vagy elfogadni, ha különböző, direkt a férfiaknak szánt készítményt beszereznek.

Nemcsak kozmetikumokban, hanem tanácsadásban is élen járnak a franciák. Íme egy francia szépségápolási szakember néhány jó tanácsa – kifejezetten a férfiaknak.

A férfiak mindennapos tevékenysége a borotválkozás, mely alaposan igénybe veszi az arc bőrét. Értelemszerű az arc megtisztítása borotválkozás előtt. Manapság azonban már sajnos nem elegendő a tiszta víz. Szappan használatát pedig egyáltalán nem ajánlja a kozmetikus, mert az minden bőrtípust kiszárít. Ajánlatosabb tehát a borotválkozás előtti szer használata, mely nem csupán előkészíti a "talajt", hanem a pórusokat is megtisztítja a szennyeződésektől.

A különböző borotválkozási szerekből is gondosan válasszuk ki a bőr típusának legjobban megfelelőt. A zsíros bőrüknek különösen ajánlott a nekik megfelelő hab használata, mivel azok a bőr mélyebb rétegeinek tisztulását is elősegítik. Minden bőrtípusra válasszunk olyan készítményt, melyben antiszeptikus összetevők is vannak, hiszen a legügyesebb borotválkozás is okozhat apró, szemmel nem is látható sérüléseket a bőr felszínén.

A borotválkozás utáni szerek elsősorban csillapítják a borotválkozás okozta égető érzést, és revitalizálják a "megnyúzott" bőrt. A száraz bőrűek feltétlenül alkoholmentes borotválkozás utáni szert válasszanak. Az érzékeny bőrű férfiak ne restelljék borotválkozás után a kifejezetten nekik szánt krémeket használni, elkerülve így a bőr kivörösödését, kipattogzását. Ha parfümöt, kölnivizet is használnak, akkor illatban azonos borotválkozás utáni szert válasszanak.

Az illatosító szer kiválasztásánál – legyen az a parfüm, vagy kölni – vállalják egyéniségüket, s ahhoz illőt válasszanak. Ne akarják mindenáron az "erős férfi" érzetét kelteni – a parfüm által. A nők megérzik a disszonanciát. A férfiakra is igaz, hogy nyáron inkább a könnyed, friss kölnivizeket használják, az erotikus, férfias illatokat maximum az esti partiknál tegyék fel magukra.

A dezodorálás fontos testápolási elem a férfiaknál, különösen nyáron. Kiválasztásánál inkább a tartós hatás, mint az illat legyen a fontos. Ám azért arra is ügyelni kell, hogy illata nehogy "versenyre keljen" a parfüm, vagy a kölnivíz illatával.

Nyáron, vagy télen síelésnél a férfiaknak sem árt a fokozott bőrvédelem. Ne szégyelljenek bőrvédő napozószereket használni, mellyel nem csupán az idő előtti öregedéstől, hanem a természet káros hatásaitól is megvédik bőrüket, és egészségüket.

S végül, de nem utolsó sorban, vannak, kifejezetten a férfiak számára (hiszen bőrük összetétele, éppen a hormonális eltérések miatt más, mint a nőké), különféle bőrtípusra való testápoló szerek. Ha szégyellik, hogy szükségük van rá, használják akkor, amikor senki nem látja, de használják – egészségük érdekében.Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!