Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. május 27. 17:00 | László Márta

LÁSS A NAPON!

Nem kell feláldozni a kényelmet a divat oltárán!

A kortárs kultúra legfőbb irányzatai csapódnak le a legújabb prémium szemüveg trendekben, amelyek újraértelmezik a klasszikussá vált kereteket. A vastag acetát szemüvegek és a pilótaforma mellett újra slágerré vált a kerek napszemüveg, amely nagyobb és laposabb lencsét kapott, de egyre népszerűvé válik a „maszk” forma is. A multifunkcionalitás jegyében néhány márka felélesztette az optikai keretre csiptethető napszemüvegfrontot is. A prémium márkák a dizájn és a lencseminőség mellett a kényelemre figyelnek, melynek köszönhetően egész nap szinte észrevétlenül viselhető szemüvegeket készítettek.

A figuratív pop életvidám, szeszélyes hangulata, a futurisztikus alakzatokban megjelenő minimalizmus, a legmodernebb technológia és a mestermunkát igénylő kézi kivitelezés kettősségét kiemelő re-vamp, a hangsúlyos nőies-férfias vonalak mellett a nemi semlegességet hirdető He, She, We trendek jegyei mind visszaköszönnek a legnagyobb prémium napszemüveg és optikai keret márkák kollekcióiban.

Ez a sikk Manchesterben: szemeket a lábakra!
Lapostól a platformig, a csillogótól a brokátig: mind-mind az idei tavasz és nyár cipődivatja! Nyertek azok is, akik szeretik kényelemben tudni a lábukat, és azok is, akik kedvelik az extravagnciát! Ezeket a remek cipőket nemrégen fényképeztem angliai utamon, hogy megmutassam Nektek, mit viselnek idén a fiatalabb és az idősebb hölgyek a szigetországban! 

Divatban maradnak az előző szezonokban hódító vastag „stréber keretek” és cicaszem formák, de a domináns acetátkeretekből készült szemüvegek uralmát megtörik a minimalista, fémből készült, ultravékony keretek. A John Lennon védjegyévé vált kerek front új ikonként tér vissza, míg a klasszikus Aviator fazon betör a dioptriás keretek közé. A kerek lencseforma mellett utat tör magának a tavalyi kollekciókban még csak fel-felbukkanó „maszk” szemüveg is. Legújabb generációja a különleges vonalvezetésű frontokat és a színben vagy anyagában eltérő szárakat részesíti előnyben, melyeken a márkajelzés elegáns díszítésként jelenik meg. Meglepetésként a 90-es évekből ismerős optikai keretre felpattintható napszemüvegfront is felbukkan.

A Ray-Bant a napszemüvegek farmerjének szokták nevezni. Legismertebb klasszikusa, az Aviator modernizálása után a márka idén tavasszal tovább folytatja ikonikus darabjainak újraértelmezését. A pilótaforma a dioptriás keretek között is utat tör magának, a napszemüvegek esetében az innovatív, lapos felépítésű lencsék a formákat is megújítják. A dupla híd marad, és a kollekció több darabjában is feltűnik, csakúgy, mint az ultravékony fémkeretek és -szárak.

Ray Ben, The General, 2017, Kép: Luxotita

The General, Kép: Luxotita

Nem az Aviator az egyetlen amerikai hadseregnek készült Ray-Ban napszemüveg. A legendás Douglas Macarthur tábornok úttörő szellemének hódoló The General megújulva, ultravékony lapos szárakkal és klasszikus havanna acetát szárvégekkel kerül a polcokra. A négyzetes lencse formájú napszemüveg optikai verzióban is elérhető.

Ray-Ban rózsíaszín lencsével, Kép: Luxottica

Lenon stílusban, Kép: Luxottica

Az új kollekcióban a John Lennon-szemüvegként ismert kerek napszemüveg is megújult, és vidám, játékos, túlméretezett lencsét kapott. Az oversize round forma nagyméretű, kerek fémkeretét vékony profil és ultravékony kerek szárvégek jellemzik. Az optikai verziónál is megfigyelhető ez a fajta újítás.

 

 

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!