Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 30. 17:00 | Krajcsó Judit

ÚJ KEZDETEK

Különleges aktképek, melyeken a rák is elidőzött

Bánhalmi Norbert profi fotós – Dr. Csernus Imre inspirálására – arra a a feladatra vállalkozott, hogy nőgyógyászati daganattal érintett hölgyekről készült különleges aktképekkel mutassa meg „a formán túli szépséget”.  A kiállítás üzenete: hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is.

Gondolkodtak már azon, hogy miből fakad a női szépség? Egy bájos mosoly, karcsú derék, csilingelő kacaj, vagy inkább egy szép dekoltázs, esetleg egy dús hajkorona? Mi történik, ha az utóbbiakat elveszítve, lecsupaszítva áll a nő egymagában? Lehet úgy is igazán nő, megélheti úgy is a nőiességét, ha már találkozott a ráknak nevezett rettegett betegséggel, amely nemcsak a testén, hanem a lelkén is mély sebeket ejtett? Sugározhat pusztán e sérült lélek is szépséget, és a sok trauma átélése után is hordozhat mindenki számára értékes tartalmat egy művészi aktfotó? Szép lehet az a test is, amely átélte a kezeléseket és műtétek által szabták újra?

Bánhalmi Norbert profi fotós – Dr. Csernus Imre inspirálására – arra a feladatra vállalkozott, hogy nőgyógyászati daganattal érintett hölgyekről készült különleges aktképekkel mutassa meg „a formán túli szépséget”. Célja az volt, hogy a betegséggel most küzdőknek és családtagjainak átadja az üzenetet, hogy a rák csak egy állomás, létezhet új kezdet ezen állapot után is.

Dr Csernus Imre és Bánhalmi Norbert fotós Kép: norbertbanhalmi.com

Dr Csernus Imre és Bánhalmi Norbert fotós Kép: norbertbanhalmi.com

“Az elkészült képeket és személyes történeteket megmutató könyv éppen azért született meg, hogy bizonyítsa; szépségünk és nőiségünk a fizikai formán túlról sugárzik és ez bátorságot és méltóságot nyújt minden helyzetben azoknak a nőknek, akik a betegségek, fizikai sérülés vagy idős koruk miatt mondanának le magukról. Nekik is üzeni a könyv: “Lássátok meg, mennyire egyedi, megismételhetetlen és különleges nők vagytok mindnyájan!” – olvasható a fotós honlapján.

A kötetben szereplő hölgyek az elmesélt történeteikkel szeretnék felvillantani, mennyivel többek ők a megélt betegségnél. Mindenki egy–egy külön világ, különböző családi háttérrel, személyiséggel, sorssal, de mindenkinek küzdenie kell, vagy kellett egy olyan diagnózissal, aminek már rövid, hárombetűs neve is rettegést vált ki az emberekben.

Mellesleg, megtapogattad már a sajátodat?
Mi a közös Christina Applegateben, Kylie Minogueban, Anastaciaban és Tallós Ritában? Mindegyikük leküzdötte a mellrákot, amely a évente több mint 500 000 nő életét oltja ki. A mellrák már a fiatalabb korosztályt is egyre inkább érinti, ezért is fontos, hogy minél előbb kialakuljon az egészségtudatos szemléletmód.

Bánhalmi Norbert elmondása szerint a projekt során valamennyi modellje egy jellemfejlődésen ment keresztül. A képek elkészültével, történeteik papírra vetésével mindannyian magabiztosabbá váltak, készen arra, hogy május 3-án több száz ember előtt megmutassák képekbe álmodott csupasz valójukat, és azon érzelmeket, amelyek ezen testek mögött vannak.

A Stefánia Palotában, a zuglói impozáns kiállítótérben május 15.-ig láthatóak a képek és a hozzájuk írt versek, majd május 20szeptember 30ig a noszvaji Csendülőben tekinthetőek meg. A szervezők és a modellek szeretettel várják az érdeklődőket, akik elgondolkodni és töltekezni vágynak a művészi fotókból és történetekből!Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!