Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. június 25. 15:00 | László Márta

EGY ÉLETRE SZÓL!

Így válasszatok tökéletes karikagyűrűt

A tökéletes karikagyűrű kiválasztása boldog és örömteli dolog, főleg, ha már tisztában vagyunk vele, hogy milyen stílusú gyűrűt keresünk. A következő tanácsok segítségével könnyedén megtalálhatjuk a számunkra és párunk számára is a legideálisabb karikagyűrűt.

Karikagyűrűk az ifjú pár kézen, Kép: sajtóanyag

Kép: sajtóanyag

Az esküvő megszervezése amúgy is számos feladatot ró a jegyben járó szerelmesekre, ezért jó, ha a szerelem zálogának kiválasztása zökkenőmentesen történik, és felüdülést jelent a házasulandók számára. A következő tippek ebben nyújtanak segítséget.

Stílus és forma

Az első és legfontosabb természetesen a megfelelő formájú és stílusú karikagyűrű megtalálása. Fontos, hogy a pár tagjainak karikagyűrűi mindkét tényezőben harmonizáljanak egymással, ugyanakkor ma már az sem elképzelhetetlen, ha különböznek.

Fehér- és sárgaarany domború karikagyűrű, Kép: sajtóanyag

Fehér- és sárgaarany domború karikagyűrű, Kép: sajtóanyag

– Ugyan nem gyakran, de előfordul, hogy a szerelmesek különböző gyűrűkbe szeretnek bele. Ilyenkor aggódva kérdezik tőlem, hogy ez probléma-e? – meséli Feil Attila, Magyarország egyik legelismertebb karikagyűrű gyártója. – Erre azt szoktam felelni, hogy mivel a gyűrű egy olyan szimbólum, amelyet egész életükben a kezünkön viselünk, ezért elsődleges, hogy olyat válasszunk, amelyre bármikor örömmel pillantunk majd. Eddig minden esetben sikerült megoldanom, hogy a különböző stílusú gyűrűkbe olyan elemeket csempésszek, amelyek végül összhangot teremtenek a két ékszer között – magyarázza a szakember.

Felület, szín, kövezés, azaz a gyűrű stílusa

  • Domború felületű

A klasszikus, domború kialakítású karikagyűrű azon párok számára ideális választás, akik egyébként nem hordanak ékszereket, így nem céljuk az sem, hogy kitűnjenek a tömegből. Visszafogott, ugyanakkor elegáns választás. Nem mellékes azon előnye sem, hogy ha kívül és belül is enyhén domború gyűrűt választunk, megkönnyítjük a fel- és levételt, hiszen könnyen csúszik az ujjon. Ez a legkényelmesebb viselet, és bármilyen fémből elkészíthető.

  • Sima felületű

A domború mellett a kívül egyenes, belül enyhén domború felületű karikagyűrű új keletű divat. Belső kialakításának köszönhetően szintén kényelmes viselet. Mindennel harmonizál, mindenhez passzol. Tökéletes azoknak, akik többféle ékszert hordanak a mindennapokban.

  • Többszínű

Nemcsak egyféle színű fémből készülhetnek a karikagyűrűk – így gyakori választás a kétfajta színű arany kombinálásából készült ékszer is.

– Számtalan módon tehetünk egyedivé egy gyűrűpárt. A fémek, illetve a színek arányainak változtatásával, a felületkezeléssel, különleges vésésekkel és motívumokkal, a kövek számával, színével, formájával és elrendezésével szinte határok nélkül lehet játszani – meséli Feil Attila. – Kedvelt megoldás a gyűrű belsejébe vagy külső felébe egyedi üzenetet vésetni, de ma már az átlagtól élesen eltérő formák, például a négyszögletes gyűrűk is kivitelezhetőek – teszi hozzá az elismert szakember.

Ami soha nem megy ki a divatból!
Több száz éves hagyomány, hogy a férfiak ékszereket ajándékoznak a hölgyeknek, hogy elnyerjék választottjuk szívét. Különösen igaz ez a megállapítás az eljegyzési gyűrűkre. Az urak általában szép és értékes gyűrűvel kérik meg a hölgyek kezét, ez már a középkor óta. Íme, egy kis történelem!
  • Köves

A hölgyek mellett nem ritka, hogy az urak is kedvelik a diszkrét csillogást karikagyűrűjükön. A legelterjedtebb, apró, fehér gyémánt mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a férfi ékszerek esetében a fekete, vagy a barna gyémántok is, amelyek igazi sikkes eleganciát kölcsönöznek viselőjüknek. Ma már a hölgyek bátran választanak a visszafogottabb fehér kövek helyett színes: kék, zöld, sárga, pink vagy pezsgőszínű drágaköveket a gyűrűjükbe.

– Néhányan úgy vannak vele, hogy inkább az eljegyzési gyűrűbe foglaltatják a nagyobb, látványosabb követ, és a karikagyűrűbe már cirkóniát rakatnak. Ugyanakkor a legtöbb szerelmes a karikagyűrűt is gyémánttal készítteti el, mondván, ebbe az ékszerbe is az örökkévalóság szimbóluma való – emeli ki Feil Attila. – Ha a költségek csökkentése is szempont, akkor általában kevesebb követ rakatnak a párok a karikagyűrűbe, az viszont gyémánt! –

Feherarany karikagyűrű, Kép: sajtóanyag

Feherarany karikagyűrű, Kép: sajtóanyag

A tökéletes anyag: ezüst, és a sokszínű arany

Az ezüst karikagyűrű kétségkívül a legolcsóbb megoldások közé tartozik, ha karikagyűrűt keresünk. Ám mivel nagyon puha fémről van szó, általában más fémekkel – főként rézzel – keverik. Színéből kifolyólag szolid, diszkrét választás! A mindennapi használat szempontjából azonban jobban kell rá vigyázni, mint a fent említett társaira, hiszen pl. gyógyvíz hatására elszíneződhet, ugyanakkor tisztítása, karbantartása nem igényel nagy szakértelmet. Megfelelő tisztítóvíz kell hozzá és egy puha kendő.

Az örök arany

Aranygyűrűkből hatalmas választék áll a házasulandók rendelkezésére. A sárga arany igazi klasszikus a “régi vágású” szerelmesek körében, csak úgy, mint az egyszínű fehérarany. A mai trendeket követő párok már bátran választanak rozé arany karikagyűrűt, vagy kombinálnák a két színt egymással. Manapság igen népszerű választás a sárga és a fehér arany ötvözése mellett a rozé-fehér arany variációja is.

A színválasztásnak lehetnek olyan döntő és befolyásoló tényezői is, mint a gyűrű leendő tulajdonosának a szemszíne, hajszíne illetve, hogy passzoljon a mindennapokban viselt egyéb ékszereihez is.

Ezeknek az apróságnak tűnő dolgoknak az áttanulmányozása, és megfontolása vezet el végül az igazi álomgyűrűhöz, ami az örökké tartó szerelem szimbóluma, és ami nap, mint nap emlékezteti majd a szerelmeseket boldogságukra, fiatalságukra. Hiszen a gondos alapossággal, tökéletesen elkészített karikagyűrű örök életre szól!

(További információkat itt kaphatsz: www.feil.hu)

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!