Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2016. február 05. 17:00 | PP-Eletforma

HAJTRÉNING

Három lépéssel a tavaszi hajfáradtság előtt

Télen a kinti hideg és a fűtött helyiségek meleg levegője egyaránt szárítják a hajat.A hónapok óta tartó hideg, szürke, téli időjárás nemcsak a szervezetet viseli meg, hanem a hajat is. A frizura egyre fénytelenebb, egyre rakoncátlanabb és sokaknak okoz gondot a hajhullás. Megoldás a három lépéses hajápolás és a kiegyensúlyozott, vitamindús táplálkozás. Az új frizurával pedig várjunk, mert lehet, nem is arra vágyunk igazán!

Laffner Andra kontyot tűz fel, Kép: laffner.hu

Laffner Andra munka közben, Kép: laffner.hu

– Ennek egyik jól látható jele a haj elektrosztatikussága, amikor nem tudunk mit kezdeni a mindenfelé szálló hajszálakkal. Ehhez ozzáadódik, hogy tél végére testünk vitaminraktárai is kimerülnek, ami miatt sokan küzdenek hajhullással”– mondta Lafferton Annamária, az elrontott frizurák helyrehozására specializálódott fodrász.

A három lépéses hajápolással, melyet a sampon, balzsam és hajpakolás hármasa alkot, megfelelően ápolhatjuk a hajat. Ennek lényege, hogy minden hajmosásnál használjunk a samponozás után balzsamot, majd minden negyedik, ötödik alkalommal a balzsam helyett használjunk hajpakolást, amit minimum 15 percig hagyjunk hatni.

– A hajbalzsam elsősorban a haj hidratáltságáért, mindennapos ápolásáért felelős, de alkalmatlan annak regenerálására. A megfelelő hatóanyagokat tartalmazó hajpakolás ezzel szemben, helyreállítja a hajszálak felületén keletkezett sérüléseket, és megerősíti a ajszálakat. Így a haj fényes és erős lesz, valamint könnyen kezelhető, és jól formázható marad. A hajápoló tej, a kifésülést könnyítő spray, valamint az argán- és kókuszolaj tartalmú hajápoló szérum használatát szintén nem lehet  elégszer hangsúlyozni – tanácsolja Lafferton Annamária.

Újra divat a természetesség
Akárcsak a menyasszonyi ruhák, az esküvői frizurák divatja is folyamatosan változik. Míg a ’60-as években a tupír volt a menő, a ’90-es években már a konty hódított. Ma a szabadság uralja a hajdivatot is! Olvass nálunk a frizuratrendekről is!

A haj táplálása a megfelelő táplálkozással kezdődik

A legjobb hajápolók sem segíthetnek, ha nem táplálkozol megfelelően. A téli időszakban különösen szükség van az A, B, C, E, és H vitaminok pótlására és olyan ásványi anyagok bevitelére, mint a cink és a kovaföld. Fogyassz sok friss zöldséget, dió-féléket, több tojást vagy májat. Ügyeljünk a megfelelő fehérjefogyasztásra és használjunk telítetlen zsírsavakban gazdag olajokat. A vitaminpótlásban nagy segítségünkre lehet a szőlőmag készítmények fogyasztása is.

Az új frizura még várhat

-Télen jobb pihentetni a hajat, mert a hamarosan beköszöntő tavasz kedvezőbb időszak a megújulásra, az új szín vagy új fazon kipróbálására. Akik túl hamar vállalkoznak frizuraváltásra, rendszerint csalódnak, mert valójában nem is akartak új frizurát, egyszerűen csak unják a telet, a szürkeséget – árulta el tapasztalatait Lafferton Annamária. Mint hozzátette: – Várjuk meg az első igazi tavaszi napsugarakat a megújulással. Addig pedig egy frissítő festés, vagy igazítás és szárítás a fodrásznál csodát tesz nemcsak a hajnak, hanem a léleknek is. –

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!