Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. április 13. 17:00 | PP-Eletforma

KOZMETIKAI TANÁCS

Emelt fővel öregedj! Segítünk!

A kor előrehaladtával a kötőszöveteink meggyengülnek, amelyek többek között a bőr állapotán is megmutatkoznak. Ennek első jelei a finom ráncok, majd később a mélyebbek. Ezek zavaróak ugyan, de sokkal nagyobb probléma tud lenni, mikor az arcbőr, azaz arc kontúrja ereszkedik meg. Erről beszél Dr. Gulyás Tamás orvos-szakértő.

A megereszkedett arckontúr öregít

Az arcbőr megereszkedése óhatatlanul mélyíti az amúgy is jelenlevő barázdákat. Ilyen a nasolabilalis redő, ami az orrszéltől az ajkak mellé halad, ilyenek a marionett vonalak az ajkak és az állkapocs között, vagy a mosolyra jelentkező oldalsó arcvonalak is. Ennek hatására mélyülnek a szem alatti táskák is, de a szemhéj éppúgy áldozata lehet a folyamatnak. A bőr megnyúlásának hatására alakul ki a kettős áll vagy a toka is.

Arcfiatalítás, Kép: vitaminsziget

Arcfiatalítás, Kép: vitaminsziget

Ha ezek a jelenségek kialakulnak, jelentősen “öregíthetik” viselőjüket, ezért nagyon zavaróak. Nem csoda, hiszen minden társadalomban minden korban fiatalabbak akartunk lenni a korunknál. Ha ehhez hozzávesszük a karcsúságra való áhított vágyat, akkor vagyunk igazi csapdában. A megereszkedett bőr ugyanis kifejezettebb, ha a bőr alatti zsírszövet megfogyatkozik. Ez alól a toka kivételt képezhet, mert a tokát a zsír húzása kifejezettebbé teheti, épp ezért a toka kezelésénél esetenként a zsírleszívás vagy a zsír elbontása is a szépészeti beavatkozás része lehet.

Mit tehetünk ellene?

Igazából a ránctalanítás és a bőrfeszesítés szinonim fogalmakként vannak jelen. A bőr feszesítésével ugyanis nemcsak a ráncok simulnak el, hanem a megereszkedett bőr is visszanyerhet valamit régi voltából, sokszor nem is keveset. A ráncfelvarrás nevű plasztikai sebészeti eljárás is ezt a párhuzamot testesíti meg, hiszen nem a ráncokat, hanem a bőrt varrják fel – kicsippentve belőle a felesleget – és ennek hatására kisimulnak a ráncok is. A kifejezetten lógó vagy megereszkedett bőr esetén ki kell jelenteni, hogy nincs is más megoldás, ami a sebészeti beavatkozást hatásában meg tudná közelíteni.

Az esetek nagy többségében viszont hála istennek nem erről van szó. Maga a kifejezés is, amiről most szólunk – arckontúr megereszkedése – egy kecsesebb, finomabb fogalmat takar. A bőr kötőszöveti elemeinek megnyúlása egyenletesen az egész arcra kihat, ez alakítja ki alkattól függően azt a képet, amely az öregebb külsőt kölcsönzi. Ez viselőjének önértékelési zavart okozhat, ami ki is ülhet az arcára tovább rontva a képet. Így a kontúremelő beavatkozások nem pusztán szépészeti jellegűek, hanem bizony a jóérzésre, hangulatra is kihatnak.

Itt az új szuperfegyver öregedés ellen!
Üldözött drogalapanyag, az ipari felhasználás révén az egyik legtöbbet használt növényi rost, 2000 éves papíralap, mostanság pedig XXI. századi szuperfood. Mindez a kender, amelynek számtalan alfaja létezik, érdemes megismerni különleges sztoriját és utolérhetetlen összetevőit. Körbejártuk, hogy mire is jó a kendermag és olaja?

A megereszkedett arckontúrra létezik otthoni készülék is!

Az új rádiófrekvenciás berendezést nevezhetjük otthoni ránctalanító készüléknek, amit igazából nevezhetnénk kontúremelőnek is, hiszen a kezelés pont erről szól. Ez a tenyérnyi méretű otthoni gép akár alkalmas egyes ráncos területek kezelésére is, de a 20 alkalmas kezelési sorozatának fő lényege, hogy egyenletesen kezeli az arc egész szerkezetét és így éri el a teljes kontúr változását. Az arcot zónákra kell osztani és minden egyes területet kezelni kell, hiszen a finom ráncok helyi kezelésekor megerősíthetjük a helyi rostokat, és csökkenthetjük azok megjelenését, de a nagyobb ráncok esetén nincs az a laikus, aki megmondja, hogy melyik rost milyen irányú húzásától a legkifejezettebb.Ha azonban egyenletes feszesítést érünk el, akkor a kérdés eltörpül, a ránc pedig kevésbé kifejezetté válik. A kezelés az otthon kényelmében, fájdalommentesen történik.

(Forrás: Dr. Gulyás Tamás – VitaminSziget.com)

kulcsszavak:


Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Divat és szépség

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!