Facebook hozzászólás
487

2018 tavaszi és nyári kollekcióiból válogattunk

Bemutatták a 2018-as tavaszi és nyári kollekcióikat a Société Fashion Accelerator Program tervezői a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe keretében. Öten vonultatták fel legfrissebb ruhakölteményeiket az Iparművészeti Múzeum kifutóján. Mutatjuk!

A Société Fashion Accelerator Program a 2018-ban Budapesten kortárs közösségi és művészeti központot nyitó Société egyik kiemelt kezdeményezése, célja, hogy a régió tehetséges tervezőinek nyújtson segítséget a nemzetközi piacon való bemutatkozáshoz.

Bodymaps
Bodymaps

„Izgalmas lesz a dizájnereket látni a kifutón. Igazi csapatmunka volt megszervezni a bemutatókat, biztos vagyok benne, hogy a közönség is elégedett lesz a végeredménnyel” – mondta el Martyna Panczak, a Société Fashion vezetője, a divatbemutatók előtt.

Grandpa
Grandpa

A Société tervezők bemutatóját a lengyel fürdőruhamárka, a Bodymaps nyitotta. Az Ewa Stepnowska által tervezett kollekciót egy magyar férfiruhamárka, a Grandpa követte. A tervező, Nagy Annamari kollekciójában a generációk különböző stílusai egyesülnek, míg a Grandpát követő Tomcsányi Dóri laza darabjai a fiatal tervező „vásárolj kevesebbet, élj többet” hitvallását adják vissza.

Tomcsányi Dóra kollekciójából
Tomcsányi Dóra kollekciójából

A cseh és szlovák márka, a Laformela kollekciójában a kelet-európai hatások domináltak, míg a Société Fashion Accelerator blokkot Szegedi Kata különleges, fényes, metálos darabjai zárták.

Laformela
Laformela

„Minden szezonban a magát felvállaló, nyitott, művészetekre fogékony nőknek tervezünk, akik a hétköznapokban is szeretik felhívni magukra a figyelmet. A 2018-as kollekciót többek között az építész Frank Gehry munkássága is inspirálta, innen jöttek a fényes fémszerű anyagok, ezeket párosítottuk farmerrel, nehezebb vaskos szövetekkel, áttört áttetsző anyagokkal, főleg fehér, fekete, kék és ezüstös árnyalatok vannak többségben” – mondta el Szegedi Kata.

Szegedi Kata kollekciója
Szegedi Kata kollekciója

A Société Fashion Accelerator Program tervezői az év folyamán további kampányokban és rendezvényekben mutathatják meg tehetségüket, a mentorprogram pedig 2018-ban is folytatódik.

Tüzes vörössel és talpig farmerrel hódít az ősz
A nyirkos, hideg napok ellen kiváló gyógyír, ha felfrissíted és megtöltöd új színekkel és mintákkal az őszi ruhatárad. Egy mélyvörös bokacsizmában, puha bársonyruhában vagy tetőtől talpig farmerben máris vidámabban suhansz majd a városban egy esős, szürke napon. A fashiondays.hu stylistjai elárulják, milyen vadiúj színek, minták és anyagok uralják a szezont.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

PÉLDA-KÉP

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!