Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:
2017. január 10. 11:00 | Krajcsó Judit

AUSZTRIA

Családbarát síterületek a sógoréknál

Alsó-Ausztria hegyvidékein már sportolásra alkalmas hó várja a téli sportok szerelmeseit. Most érdemes egy hosszú hétvégére vagy akár hosszabban is útra kelni családdal. Csak a hóláncot nem elfelejteni!

Alsó-Ausztria síterületein jó 90 kilométernyi kék jelzésű pálya áll a gyerekek és a kezdők rendelkezésére. A nagyobb síterületek közül főleg Annaberg, Mönichkirchen-Mariensee és Lackenhof am Ötscher specializálódott a családok vendéglátására. Természetesen mindenhol van síiskola és jól képzett, részben magyar síoktatók is.

Lackenhof - Ötscher

Lackenhof – Ötscher

Puchberg am Schneeberg síterületén 2016. december 1-én nyílt egy új, hótól független attrakció a gyermekek számára. Ez nem más, mint a „Wunderwiese” – egy 5000 m2 területű műanyag pálya, amelyik a hagyományos pályák mellett lehetővé teszi a szánkózást és a síelést bármilyen időjárás esetén. De lehet lovas-kocsikázni, korcsolyázni, vagy éppen a szánkópályán száguldozni is. St. Corona am Wechsel családi sípályája is a legkisebbekre specializálódott.

Niederösterreich-Werbung/Michael Liebert Das Bildmaterial darf ausschließlich für die kostenlose touristische Berichterstattung über Niederösterreich verwendet werden. Abdruck honorarfrei unter Angabe des Fotocredits. Die Verwendung außerhalb des Bereiches Tourismus, für Verkaufsware sowie die Werbung mit diesen Fotos für Dritte ist nicht gestattet.

A pálya bajnokainak és a freeridereknek Göstling an der Ybbsnél, a Hochkar, Alsó-Ausztria legmagasabb és leg-hóbiztosabb sícentruma az ideális. Változatos pályáival a carving és a freeride szerelmeseinek szívét is megdobogtatja. Idei újdonság a „Guga hö”, magyarul „síelés napfelkeltében” a hófödte üres pályákon. A szomszédos Lackenhof am Ötscher kedves és hó-biztos hegyi falu, méltán népszerű a magyar síelők körében, minden igényt kielégítő pályáival. A két síterep között rendszeresen közlekedő buszra, sportfelszerelésben mindenki ingyenesen felszállhat és az egyik helyen váltott síbérlet a másikra is érvényes.

AAusztria_Hochkar

Hochkar

A Gemeindealpe Mitterbach síterep a mariazelli kisvasút mentén fekszik és elsősorban a „mélyhavi” síelés iránt érdeklődőknek ajánlott, mivel nagy területű freeride pályákkal rendelkezik. Ráadásul a panoráma is lélegzetelállító az Elő-Alpokra és az Erlaufseere a Terzerhaus hüttéből, melyben akár meg is lehet szállni 1626 méter magasan.

AAusztria_Oetscher

 

Zaubergberg Semmering síterület Világkupa-szintű versenypályától a keleti lejtő freeride zónáján át az ideális családi pályáig kínálja a nehézségi fokozatokat, valamint egy funpark-kal áll a turisták rendelkezésére. Egyedülálló a három kilométer hosszú szánkópálya, valamint a 18:00-kor kezdődő éjszakai síelési lehetőség.

Skitour

Skitour

 A felújítási munkálatok befejeztével a népszerű Rax-kötélpálya ismét üzemel, és 1545 méteres tengerszint feletti magasságba repíti a látogatókat. A kezdők a tömegturizmustól távol, a természettel összhangban tehetik meg az első havas lépéseiket. A felmelegedésre pedig a Raxalpen-Berggasthof hütte a legmegfelelőbb hely. A Rax kiváló helyszín hótalpas túrákra is, de a Hohe Wandon is látványos téli túrákat lehet tenni fenséges alpesi panorámával.

Így készüljünk a téli sportokra – profi segítséggel!
Fontos tudni, hogy a téli sportok, a korcsolyázás, a síelés, a snowboardozás is számos veszély forrása lehet, a megfelelő előkészületek nélkül. Téli sportok esetében fontos a jó erőnléti, edzettségi állapot és az ízületek védelme, amely több hetes felvezető tréninggel érhető el.

 Cikk nyomtatása | Hozzászólások |
Megosztás:

Család

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!