Facebook hozzászólás
294

Béres Alexandra mézzel védekezik

Béres Alexandra, az egészséges életmód egyik hazai nagyköveteként azt vallja, hogy ahogyan a táplálkozásban, úgy az immunerősítésben is a természetesség és a minőség a legfontosabb.  Szerinte a kúraszerű mézfogyasztással elkerülhető az influenza is, főként, ha magyar termelői mézet választunk.

A téli időszakban kulcsfontosságúvá válik a betegségek, főleg az influenza megelőzése, amelynek a legjobb módja az, ha természetes úton erősítjük immunrendszerünket. Béres Alexandra azt vallja, hogy vitaminok és ásványi anyagok megfelelő mennyiségű bevitelével és tudatos táplálkozással tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzéséért.

Béres Alexandra
Béres Alexandra

A méz a természet kincseként jelentős mennyiségben tartalmaz káliumot, foszfort, nátriumot, kalciumot és magnéziumot, valamint vas, mangán, réz, kis mértékben pedig B- és C-vitamin található benne. Emellett kitűnő baktériumölő hatással rendelkezik, ami miatt Alexandra is előtérbe helyezi más alternatív módszerrel szemben.

Termelői magyar méz
Termelői magyar méz

„Nagyon egészségesnek tartom a mézet, mert a természetben is fellelhető. Jelenleg a gesztenyeméz a kedvencem, de ez mindig változik, hiszen a szervezetünk mindig megmondja, hogy mire van szükségünk. A gyermekeimnek legtöbbször hársmézet adok, és szokott otthon lenni legalább kétféle, amikből választani lehet adott időszaknak megfelelően, azonban mindig figyelek arra, hogy kiváló minőségű magyar termelői mézet vásároljak, hiszen az garantálja a termék tiszta eredetét”– mondta Béres Alexandra.

 A kiváló minőségű magyar termelői mézet az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) által bevezetett egyedi, könnyen beazonosítható termelői mézesüveg és zárszalag alapján lehet felismerni. Hamisítatlan magyar mézet érdemes közvetlenül a méhészektől beszerezni a termelői piacokon vagy az interneten.

Tényleg csodaszer? Erre jó a mézes fokhagyma!
Nagyanyáink ősi gyógymódjai közt tartjuk számon a mézes fokhagymát. Tudjuk, hogy egészséges, ám lenyelni mégis körülményes, főleg ebben az ízkombinációban. Íme egy egyszerű módszer, hogy miként lehet a fokhagymát megszelídíteni, és csemegévé változtatni!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!