vöröshagyma

hagyma, lepény, leveles tészta, sajt, vöröshagyma

Hagymás lepény

Kandikó Éva

Sosem árt, ha tartunk a hűtőben – vagy a mélyhűtőben – egy-egy csomag leveles tésztát. Jöjjenek váratlan vendégek, legyen szükség gyors vacsorára, vagy csak nassolhatnékunk támad, a leveles tészta mindig jó választás.

Tovább olvasom »
csirke, darált hús, pulyka, vöröshagyma

Töltött hagyma

Kandikó Éva

Őseink nagyon sok hagymát ettek, nem véletlenül. Ők még ismerték jótékony élettani hatásait. Azokban az országokban, ahol részben a szegénység miatt, részben a helyi szokások alapján még ma is sok fokhagymát és vöröshagymát fogyasztanak, lényegesen ritkább a rák, a cukorbetegség és az arterioszklerózis, és a hozzákapcsolódó, rettegett szívinfarktus előfordulása, mint nálunk.

Tovább olvasom »
fehérbor, francia, hagyma, hagymaleves, vöröshagyma

Francia hagymaleves

Kandikó Éva

Aki gyors levesre számít, vagy kevés ideje van, ne ezt a levest főzze meg, mert ezt kavargatni kell, dédelgetni kell, hogy olyan legyen a végeredmény, amiért megéri a lábas fölött ácsorgás.

Tovább olvasom »
fokhagyma, leves, póréhagyma, rozmaring, tejszín, vöröshagyma

Pórékrémleves

Kandikó Éva

Már nem emlékszem, hogyan lett nálunk ez A Kedvenc Leves, talán egy karácsony előtti teszetoszáskodásom eredménye lett, és aztán úgy maradtunk. Évekig minden karácsonykor és minden családi ünnepen ezt kellett asztalra adni, néha legörbülő szájjal kérleltem a többieket, hadd főzzek inkább más levest, de nemigen engedtek a póréból.

Tovább olvasom »