Facebook hozzászólás
1 413

Virsli leveles tésztában

Ha ilyet tálalsz vacsorára, a gyerekek imádni fogják, a felől kezeskedem! Különösebb konyhatechnikai képzettséget nem igényel az elkészítése, és a tapasztalatok azt mutatják, hogy ezzel lehetetlen mellélőni. Még akár házibuliban is bevetheted, sör mellé is kiváló.

Virsli leveles tésztában, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
1 csomag kész leveles tészta
3 pár jó minőségű virsli
1 db tojás
ketchup
mustár
egy kevés reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztát vedd ki a csomagolásból, és ha előre nyújtottat vettél – a legjobb találmány a világon! -, azon a papíron, amibe a tészta volt burkolva, fel is szabdalhatod. Vágj ujjnyi vastag csíkokat belőle, és a két-három darabba vágott virsliket csinosan tekerd be a tésztával. Ha még jobbat akarsz, a virsliket előzőleg be is vághatod, dughatsz mindegyikbe egy-egy csík sajtot is. Ha kész vagy a csomagolással, ültesd sütőpapírral bélelt tepsibe a csomagocskákat, kend le őket tojással, hogy szép színük legyen, és mehetnek a 180 fokos sütőbe nagyjából 10 percre.

Készíts oda az asztalra mustárt, ketchupot, egy kis tunkolás nem árthat!

Frankfurti leves
A legfinomabb verzió frankfurti levesre. Én régebben tejföl és répa nélkül készítettem, de mióta rátaláltam erre a receptre, csak így készítem. Egyedüli kényes pontja a virsli kiválasztása, mondanom sem kell talán, ügyeljünk rá, hogy a legkevesebb szóját és tartósítót tartalmazó, minél nagyobb százalékban húsból lévő virslit keressük hozzá.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!