vércukorszint

diabetológus, életvitel, étkezés, ingadozó szint, inzulin, stressz, vércukorszint

Ingadozó vércukorszint – mit tehetünk ellene?

PP-Eletforma

Cukorbetegség esetén nagy gondot kell fordítani a megfelelő vércukorszint beállítására. Előfordulhat azonban, hogy az illető gyakran ingadozó értékeket produkál, és hol túl alacsony, hol pedig túl magas vércukor értékeket mér. Ennek nemcsak rövid, hanem hosszú távon is van szerepe a szövődmények kialakulásában.  Ezek okairól és kezeléséről dr. Porochnavecz Mariettát, a Cukorbetegközpont diabetológusát kérdeztük.

Tovább olvasom »
fogyókúra, keményítő, kenyér, szénhidrát, vércukorszint

Fogyókúra – kenyérrel!

László Márta

Nyakunkon a strandszezon, és ha máskor nem, ilyenkor az emberek egy része drasztikus fogyókúrába kezd. A cél, hogy minél jobban mutassanak a fürdőruhában, eltűnjenek róluk a kisebb-nagyobb úszógumik. Az örült diétázásnak gyakran a legelső „áldozata” a kenyér lesz. Kár! – állítja a JÓkenyér szakértője. 

Tovább olvasom »
bőrproblémák, hormonok, inzulin, pajzsmirigy, túlsúly, vércukorszint

A hormonzavarok tipikus jelei

PP-Eletforma

A hormonzavarok igen változatos képet mutatnak, és a beteg sokszor nincs is tudatában az állapotával. Dr. Koppány Viktória endokrinológus, a Budai Endokrinközpont munkatársa ezért a két leggyakoribb hormonális probléma jeleit sorolja fel.

 

Tovább olvasom »
2-es típusú cukorbetegség, amputálás, életmódváltás, szénhidrát, szövődmény, testmozgás, vércukorszint

Cukorbeteg lettél? Csak semmi pánik, ezekre figyelj!

PP-Eletforma

A 2-es típusú cukorbetegség hátterében legtöbbször a helytelen életmód és a genetikai hajlam áll. Sokan, amikor szembesülnek a diabetes diagnózisával, úrrá lesz rajtuk a pánik, mivel úgy gondolják, nehezen kordában tartható a betegség, és az életük gyökeresen felborul. Mire kell mindenképp figyelniük a betegeknek?

Tovább olvasom »
amputáció megelőzése, cipő, cukorbetegség, diebéteszes neuropátia, fájdalom, vércukorszint

Miért veszélyes, ha a cukorbetegnek bizsereg a lába?

PP-Eletforma

A cukorbetegség egyik igen veszélyes szövődménye a trophikus fekély, amely a lábon, a nyomásnak kitett helyeken, a talpon, a talp külső szélén és a lábujjakon jelentkezik. Ha ehhez fertőzés is társul, az akár az érintett végtag amputációjához is vezethet. Fontos tudni, hogy néhány tünet előrevetítheti a probléma kialakulását, így a beteg még idejében megkezdheti a megfelelő terápiát. A perifériás neuropátiáról és a diabeteszes láb kezeléséről dr. Porochnavecz Mariettát, a Cukorbeteg Központ diabetológusát kérdeztük.

Tovább olvasom »
vércukor, vércukormérés, vércukorszint

Tetoválással is mérhető lesz a vércukorszint?

PP-Eletforma

A San Diego-i California Egyetem nanomérnökei egy ideiglenes tetoválást teszteltek, amely olyan érzékelőt tartalmaz, ami képes a bőrsejtek közti folyadékban lévő glükózt érzékelni és kivonni, valamint annak mértékét meghatározni. Ez a rugalmas, könnyen hordható eszköz ígéretes előrelépés lehet a nem invazív glükózszint mérés megvalósítására.

Tovább olvasom »
Cseppont Patika, cukorbetegség, vércukorszint

Óriási kedvezmények a Cseppont Patikákban!

PP-Eletforma

November 12-18. között az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ismét Egy Cseppes Patikahetet szervez. A mostantól Cseppont Patikáknak nevezett “egycseppes” gyógyszertárakban egészségügyi szűrésekre egész évben lehetőség nyílik, de az Egy Cseppes Patikahéten egyes gyógyászati segédeszközök 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg.

Tovább olvasom »