Facebook hozzászólás
223

Újhagyma saláta

Csokrokban mosolyog ránk a piacokon, zsengén zöldell a kiskertekben, és szőröstül-bőröstül megehető. Hát persze hogy az újhagymáról van szó. Most egy ínycsiklandó és nagyon egészséges salátát készítünk belőle.

Almás-sajtos újhagyma saláta (4 személyre)

Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 1 mokkáskanál só, 25 dkg lehetőleg többféle keménysajt, 4 közepes alma, 1 kisebb citrom, 4-5 evőkanál majonéz, 2 dl tejföl, a kiskanál mustár, 1 mokkáskanál porcukor

Elkészítés: Az újhagymát megmossuk, zöld szárát apróra vágjuk, és félretesszük. Törzsét kisujjnyi vastagra fölszeleteljük, és megsózzuk. A sajtot, és a meghámozott almát a hagymához hasonló darabokra, azaz centis kockákra vágjuk. Az almára citromlevet csepegtetünk, nehogy megbarnuljon.

A majonézt a tejföllel összekeverjük, mustárral, porcukorral ízesítjük, és az előkészített nyersanyagokat beleforgatjuk. Az újhagyma fölaprított zöldjével fűszerezzük és díszítjük. Letakarjuk, és hűtőszekrényben 2-3 órán át összeérleljük. 

Önállóan salátaként, de szendvicsekhez és sültekhez tálalhatjuk.

Elkészítési idő: 20 perc, érlelés 2-3 óra.

Jó étvágyat!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!