új könyv

etikett, európaiság, Görög Ibolya, hitelesség, illemtan, protokoll, Summa summarum, új könyv

Nem elég tanult embernek lenni, annak is kell látszani…

László Márta

A nonverbális közlések abszolút fontos eszköze az öltözködés. Azt kell felvenni, amit el akarok hitetni magamról. Ránézek: fehér köpeny sztetoszkóp – orvos. Ugyanaz sztetoszkóp nélkül: pék. Vagy hentes. A protokoll nagyasszonyának is nevezett Görög Ibolya új könyve, a Summa summarum szerkezetileg eltér az eddigi kötetektől: ha lehet, még kötetlenebb, sok-sok humorral fűszerezve, az életből vett tapasztalatokkal színesítve kaphatjuk meg az alapvető információkat: mit, miben, hogyan, kivel, … és persze kivel ne… (Vicceltem!) Az Atheneum jelentette meg!

Tovább olvasom »
bántalmazás, munkahely, pszichológia, Robert I. Sutton, stressz, új könyv

Kis seggfejkalauz

László Márta

Ha úgy érzi, szétstresszelik, túlterhelik, alábecsülik, terrorizálják, bántalmazzák, és mindez azért van, mert egy gyökérrel dolgozik együtt, tanulja meg, hogy kell kikerülni, átverni, lefegyverezni a seggfejeket – és ne halassza holnapra! Ez a véleménye Robert I. Suttonnak, a Stanford Egyetem professzorának!

Tovább olvasom »
blues, Kovács József, muzsika, új könyv, zenei stílus

Most figyelj! Na, ez az igazi a blues!

PP-Eletforma

Korunk popzenei műfajainak gyökerei a blues-hoz vezethetők vissza, ennek ellenére ez a 19. század­ban megszületett zenei forma és stílus Magyarországon kevés figyelmet kap, a rádióállomások a műfajt mellőzik. Sok tévhit kapcsolódik a blues fogalmához, mint pl. szomorúságot áraszt, “négerek” rabszolga zenéje, stb. ezért sokan idegenkednek tőle. A tévhitek eloszlatására, a blues lényegének, fejlődésének, értékeinek és szépségeinek megismertetésére született meg ez a könyv. Bemutatóját november 15-én, 17-kor tartják a budapesti Örkény István Könyvesboltban. 

Tovább olvasom »
legendák, Mészáros Márta, Pataki Éva, Törőcsik Mari, új könyv

Pataki Éva – Mészáros Márta – Törőcsik Mari, Aurora Borealis – Északi fény

László Márta

Hogy mi is ez a könyv? Pillanatképek sora: két kivételes nő, egy színész és egy rendező – miközben forgat, játszik, rendez – az életéről beszélget, emlékeket idéz. Azt mondják, ők már többet nem filmeznek – de mi reméljük, hogy még igen. Két művész a felvillanó északi fényben, túl a nyolcvanon: Törőcsik Mari és Mészáros Márta. A pályáról, a színház- és filmművészet múltjáról, jelenéről, halhatatlan emlékű pályatársakról, kalandokról csevegnek felszabadultan; aztán jóval szomorkásabban a súlyosabb és örök érvényű dolgokról: női sorsokról, háborúról, túlélésről. 

Tovább olvasom »
kultúra, olvasnivaló, Thomas Cullinan, új könyv

Csábítás – az új olvasnivaló

László Márta

A Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst és Elle Fanning főszereplésével készült, Sofia Coppola által rendezett nagyjátékfilm alapjául szolgáló regény. Jó lesz kézbe venni Thomas Cullinan: Csábítás című, augusztusban megjelenő kötetét.  

Tovább olvasom »
irodalom, Jodi Picoult, krimi, olvasnivaló, új könyv

Egyszerű igazság

László Márta

Az Egyszerű igazság torokszorító lélektani dráma és rejtélyekben gazdag krimi egyben, Jodi Picoult egyik legjobbja. A kötet augusztusban jelenik meg az Athenaeum gondozásában.  

Tovább olvasom »
Sherrilyn Kenyon, Szenvedélyes éjszakák, új könyv, Vérvadászok

Szenvedélyes éjszakák

László Márta

A Vérvadászok világában az erősebb felfalja a gyengébbet. Minden nap halálos veszélyt hozhat. Senkiben sem szabad megbízni, a szerelem pedig végképp ki van zárva, ha életben akarsz maradni… Vedd kezedbe Sherrilyn Kenyon, Szenvedélyes éjszakák – Sötét Vágyak Vadásza 9. című kötetét! 

Tovább olvasom »
Brit Birodalom, film, Shrabani Basu, új könyv, Viktória királnyő

Viktória királynő titka

László Márta

A magas és jóvágású Abdul alig huszonnégy évesen érkezett Agrából Angliába, hogy az aranyjubileumát ünneplő Viktória királynő asztalánál szolgáljon fel. Az indiai ifjú alig egy év leforgása alatt az udvar befolyásos személyisége lett. 

Tovább olvasom »
gyógytea, patika, receept, természet, új könyv

Csak természetesen!

László Márta

Melyik évszakban érdemes méregteleníteni? Mit igyunk, ha fáj a fejünk, ha magas a vérnyomásunk, vagy ha épp fáradtak vagyunk? Mi használ a szúnyogok és mi a nap ellen? Mire jók a tibeti teák? Igaz, hogy a hagymából szinte bármi elkészíthető? Mit nevezünk Nero nektárjának? Igaz, hogy a böjt nemcsak lelki, hanem testi megtisztulást is jelent? Hogyan szüntethetjük meg a tavaszi fáradtságot? Hogyan kell gyógybort készíteni? Miért kell az arcunkon görgetni a forró tojást? Mi mindenre jó a gyömbér, az alma és a körömvirágkrém? Ha bezárt a gyógyszertár, kérj segítséget a természettől! Megnyílt a Kati Patika! Almásy Katalin természetgyógyász arra vállalkozott, hogy összegyűjtse: az egyes betegségekre mi a természetes gyógymód. Hasznos tanácsokkal lát el, hiszen sok kellemetlen tünet akár gyógyszerek nélkül is megszüntethető. Legyen tavasz, nyár, ősz vagy tél, a természet patikája mindig nyitva áll!

Tovább olvasom »
A Quaestor-ügy, Kasnyi Márton, tényfeltáró irodalom, új könyv

A nagy bedőlés története

László Márta

2015 márciusában bedőlt a Quaestor. A magyar történelem egyik legnagyobb pénzügyi csalására derült fény. Tarsoly Csaba cégcsoportja a teljes államigazgatás és a politikusok asszisztálásával tüntette el kisbefektetők tízezreinek megspórolt pénzét két évtizeden keresztül, miközben már-már tragikomikusan rossz befektetésekbe ölt bele milliárdokat. Hogy történhetett meg mindez? Hová lett 250 milliárd forint? Miért maradt rejtve a csalás ennyi éven át? Meg lehet úszni egy ilyen ügyet?

Tovább olvasom »
internet, Klausz Melinda, közösségi média, új könyv

Megosztok, tehát vagyok

László Márta

Klausz Melinda könyve az ember életszakaszain keresztül mutatja be az új technológia jelentette kihívásokat, betegségeket, problémákat és megoldási módszereket. Esettanulmányokkal és tippekkel vezet végig az adatvédelemtől a közösségimédia-stressz szindrómán, az internetes zaklatáson át a like-csalásokig és a generációk közötti különbségek bemutatásáig. A kötet segítségével választ kaphatunk arra is, hogy miért ragaszkodnak a mostani gyerekek és fiatalok a közösségimédia-felületekhez, és bizony nekik már a digitális hagyatékukról is rendelkezniük kell…

Tovább olvasom »
humor, Münz András, szerelem, új könyv

Szerelemszombat

László Márta

Egyszer egy zsákutcát csak elneveznek rólam! – mondja magáról Münz András, akinek nemrég jelent meg Szerelemszombat című kötete. Az író nevét jól ismerheti az olvasó a Nők Lapja és Ludas Matyi lapjairól. Most lapozz bele a könyvbe is!   

Tovább olvasom »
Ferenc pápa, magyar közéleti személyiségek, teológiai-közéleti könyv, új könyv

21. századi beszélgetések

László Márta

Isten, aki szerelmes belénk, vonz bennünket gyengédségével, szegényen és törékenyen megszületve közöttünk, egyként közülünk. Ez volt Ferenc pápa Twitter-üzenete karácsonykor. Szerény, halk, de határozott szavú, ismeri a kor technikai újdonságait, és ragyogóan használja is, mint ahogy egy XXI. századi pápának kell ahhoz, hogy szólni tudjon híveihez. Róla beszélgetnek ismert magyar közéleti emberek.   

Tovább olvasom »
Amy Cuddy, erő, gyengeség, szociálpszichológus, testbeszéd, új könyv

Így beszél a tested

László Márta

Hányszor előfordult már Veled, hogy pont akkor estél szét, amikor valami nagyon fontos történt számodra! Egyszerűen nem tudtad kihozni magadból a maximumot! Után még rosszabb volt, mert ezen rágódtál hosszasan! Akkor most tudd, Amy Cuddy, a neves harvardi szociálpszichológus könyvét pont Neked írta!    

Tovább olvasom »
introvertált ember, siker, Sylvia Löhken, új könyv, visszahúzódás

A csend ereje

László Márta

Előbb gondolkodsz, azután beszélsz? Mindenkit meghallgatsz? Egy zsúfolt nap után szívesen vagy inkább egyedül? Jobb szereted, ha kevés, de igazán jó barát vesz körül? Akkor Te egy visszahúzódó vagy introvertált ember vagy, és pont Neked íródott ez a könyv, hogy ki tudd magadból hozni a legjobbat ezekkel a tulajdonságokkal! 

Tovább olvasom »
békesség, háztartás, öröm, rendteremtés, trükkök, új könyv

Tiszta öröm, ha felül a csipkés bugyi!

László Márta

Úgy hajtogasd össze legféltettebb – és reményeink szerint legcsinosabb – ruhadarabodat, hogy a fiókot kihúzva a gyönyörű csipkés rész látszódjon! Marie Kondonak, a rendteremtés mesterének ez az egyik kis tanácsa az otthonnal kapcsolatban, ami persze azért van, hogy te jól érezd magad OTTHON! A szakértők szerint a rendrakás forradalmára már legalább 6 millió embernek segített!     

Tovább olvasom »
Bíró Szabolcs, magyar történelem, olvasás, templomos lovag, új könyv, XIII-XIV. század

Véres levendulaillat

László Márta

Bátorság. Hősiesség. Eretnekség. Ez jellemzi Bíró Szabolcs művét, a Non nobis Dominet. A Kelet oroszlánja és Az utolsó vörös barát végre egy kötetben, és átdolgozott formában kerül az olvasók elé.  

Tovább olvasom »
korrajz, Lukács István, séf, új könyv, vendéglátás

Lukács séf úr karrierje

PP-Eletforma

Az ismert séf életét feldolgozó könyv a vendéglátás korrajza is egyben, mely az 1950-es évektől napjainkig való eseményeket, történéseket ismerteti meg annak olvasóival. A könyv bemutatja, az akkori kor vendéglátását, annak filozófiáját, számtalan félreértést és kétséget megmagyaráz, valamint több alkalommal helyére teszi a dolgokat, a mára már megkopott gasztronómiai emlékek sűrűjében.

Tovább olvasom »
A Nobel-díjas kém, dokumentumregény, Szent-Györgyi Albert, új könyv, Wisinger István

A Nobel-díjas kém

László Márta

A könyv írója, Wisinger István, remek kollégám volt a Magyar Televízióban. Műsorvezetőként, riporterként dolgozott. Egy Riporter kerestetikben tűnt fel. Először a Magyar Rádiónál külsőzött, úgy került át az MTV-be. Dolgozott a Hétnek, az Ablaknak, számos dokumentumfilmet forgatott, egy ideig ő vezette a Filmfőszerkesztőséget. Szociológus, médiakutató, főiskolai tanár is. Az ő könyvét ajánlom figyelmetekbe!

Tovább olvasom »
Boszorkányszelídítő, író, új könyv, Virág Emília

Boszorkányszelídítő

László Márta

Mobiltelefonba zárt varázslat, vagy mi a manó – ez a mottója Virág Emília új könyvének. Ebben aztán van minden: lidércek, denevérek, macskák… Egy dolog nincs, Nap. Azt ugyanis ellopták… Hogy mik vannak?

Tovább olvasom »
életvezetés, Leitner Olga, nő, párkapcsolat, új könyv

Púder nélkül

László Márta

Megjelent Letiner Olga párkapcsolati tréner és life coach legújabb könyve, a Púder nélkül. Az írónő eddig is remek, bár néha meghökkentő tanácsokat adott az esküvő előtt álló pároknak. Most sincs másként, sőt ezúttal a szingliknek is van mondanivalója! Olvass bele! 

Tovább olvasom »
Athenaeum Kiadó, Kóbor Barbara, krimi, új könyv

Az utolsó nap éjszakája

László Márta

A héten jelent meg Kóbor Barbara első bűnügyi története. Kiindulópontja, illetve főszereplője egy kiszolgáltatottságban vergődő asszony, aki egyszer csak meghökkentő történetbe keveredik – a lélektani krimik kedvelőinek nagy örömére. A kötet az Athenaeum adta ki. 

Tovább olvasom »
krimi, nyár, olvasás, Samuel Bjork, siker, új könyv

A bagoly röpte

László Márta

Egy tinédzser lány eltűnik az ifjúsági otthonból. Nem sokkal később az oslói gyilkossági csoport rátalál a rituális módszerekkel megölt lány holttestére… Ennyit előzetesen. Aztán dobd be a táskádba, izgi olvasmány lesz a nyaralás alatt! 

Tovább olvasom »
Babiczky László, Magyar Televízó, rendező, szakma, történelem, új könyv, Zsurzs Éva, Zsurzs Kati

A Zsurzs

László Márta

Könyvet írt a Kossuth-díjas, televíziós rendezőről az egykori MTV Balázs Béla-díjas rendezője, Babiczky László, és Zsurzs Katalin színésznő, Zsurzs Éva lánya. A kötet nemcsak a nagyszerű, iskolát teremtő egyéniségről szól, hanem a hazai televíziózás kezdetének és aranykorának is emléket állít. Arról az időszakról beszélünk, amikor hétről hétre alig vártuk, hogy elkezdődjön az Abigél, a Fekete város, és mai is “eldobunk mindent”, hogy megnézzük az Otelló Gyulaházánt – mindegyiket remek szereposztással! Zsurzs Katalin néhány napja a Klubrádió egyik délelőtti műsorában vallott édesanyjáról, a rendezőről és mai, saját életéről is.         

Tovább olvasom »
fotó, Kálmán Olga, Luca, megértés, menekültek, sorsok, új könyv, újságíró

Álomország – Hol a határ?

László Márta

Meg akartam érteni, meg akartam értetni a helyzetet. Újságíróként ez a dolgom, ez az én eszközöm, ezzel tudok segíteni – mesélte egykori kolléganőm, Kálmán Olga most megjelent könyvéről.  Az ATV Egyenes beszéd című politikai háttérműsorának főszerkesztő-műsorvezetője szerint a nyilvánosságnak óriási ereje van, és ezt ki kell használni a tisztán látás érdekében.

Tovább olvasom »
ételkiegészítő, Hosszú Katinka, internetes szavazás, Iron Lady, road show, új könyv

Együttműködés a „vasakarat” jegyében

PP-Eletforma

Hosszú Katinka, Magyarország első számú úszója az új világrekord mellett új könyvekkel és egy road show-val szeretne kedveskedni szurkolóinak. Az Iron Lady azt szeretné, ha az emberek hinnének magukban, és nemcsak túllépnének a nehézségeken, hanem a lehető legtöbbet hoznák ki magukból.

Tovább olvasom »